A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Hakan Çalhanoğlu, Norveç maçı öncesi açıklamalarda bulundu..

Toplantıda sözü ilk olarak Hakan Çalhanoğlu aldı:

"10 numarayı çok seviyorum"

"Turnuvaya iyi başlamak istedik. İyi bir galibiyet aldık. Yarınki maç da çok önemli. Hem Hollanda hem de Norveç gruptaki en önemli rakiplerimiz. İnşallah yarın da galibiyetle döneriz."

10 numarayı çok seviyorum. Hiç pişman olmadım. Küçüklüğümden beri sorumluluk aldım hep. Hayatım boyunca da alacağım. Numarayı severek taşıyorum. Artık takım oyunu geliyor benim için. O yüzden herkesin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Hiç de korkmadım yani."

"Türk futbolcular olarak çok yetenekliyiz"

"Türk futbolcuları zaten yetenekliler. Bizim ilk 11'imiz hemen hemen hepsi Avrupa'da oynuyor. Bu zaten her şeyi gösteriyor. Bana göre Avrupa'ya çok ilgi gösteriyoruz bu konuda. Onlara çok yetenekli olduğumuzu gösteriyor. Teknik ve taktik anlamda da gelişmemiz gerekiyor. Bunları da ilerleyen zamanlarda yapacağımızı düşünüyorum."

"Ben hoca olsaydım, birlikte oynadığım forvetler ile çift forvet oynardım. Hem Burak Yılmaz'ı hem de Zlatan Ibrahimovic'i koyardım."

"Hauge'yle iddiaya girdik, 'Merih'le Çağlar'ı tanımıyorsun' dedim"

"Biz turnuvaya iyi başlamak istedik. Uluslar Ligi performansımızı unutup iyi başlamak istedik. Bunu da Hollanda'ya karşı iyi başardık. Şimdi herkes hazır, fit, istediği gibi oynayabiliyor. İki aydır kızımı göremiyorum, benim için çok zor. Eşim ikinci yavrumuzu doğuracak inşallah. Beni motive eden bu, ayakta tutan bu.

Hauge benle iddiaya girdi. Bizim Haaland'ımız var dedi. Biz kazanacağız diye. Ben de dedim Merih'le Çağlar'ı tanımıyorsun galiba. Yok tanıyorum dedi. Daha Ozan da var. Bizim kadromuz onlardan daha yetenekli. İnşallah yarın da bunu göstereceğiz."

"İnşallah Dünya Kupası heyecanını yaşayacağız."

"Hoca maçtan önce bize güzel bir video gösterdi. Dünya Kupası'nda oynadığı maçları gösterdi. İnşallah biz de o heyecanı yaşayacağız takım olarak."

Çalhanoğlu, kendisinden Norveç'e de gol atması yönünde beklenti iletildikten sonra "İnşallah" yanıtını verdi.

Çalhanoğlu'nun ardından sözü, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş aldı:

"Ne kadar gücümüz varsa kullanacağız"

"Güçlü bir rakiple oynayacağız. Norveç'in dünya çapında oyuncuları var. Takım oyununu da iyi oynayan, fizik gücünü iyi kullanan bir takım. Bizim için Hollanda maçı ne kadar önemliyse bu maç da o kadar önemli. Hollanda galibiyeti sonrası burada alacağımız sonuç yarıştaki avantajımızı arttırır.

Üst üste iki güçlü rakiple oynadık. O zaman Konya'da maç yapıp İzlanda'ya gitmiştik. Rakibimiz de Cebelitarık'ta oynadı, yarım saatte buraya geldi. Bana göre bunlar doğru şeyler değil. Onlar da maçın ciddiyetinde. Biz de ne kadar gücümüz varsa kullanacağız. Hem fizik gücümüzü, hem moral hem iman gücümüzü hem de taraftar desteğini kullanacağız."

"Umutlu bakıp mutlu dönmek istiyoruz"

"Dünya Kupası futbolun en üst organizasyonu. Oyuncunun, kulüplerin, ülkenin, futbolcuların kendini dünya piyasasına sunabileceği, ekonomik boyutu da olan büyük bir dünyaya gireceğiz. Burada olmak bizi çok mutlu eder.

Tabi kolay değil. Hollanda ve Norveç de aynı şeyi istiyor. Eğer gideceksek birinci olmamız gerekiyor. İnşallah başarırız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu anda genel intiba olarak takımın havası çok iyi. Başından beri bir aile havası kurmaya çalıştık. Her katılan arkadaş bu işin bir parçası oluyor. Biz Türkiye ailesinin bir parçasıyız. Onları temsil ediyoruz. Umutlu bakıp mutlu dönmek istiyoruz. "

"Lille, 3 oyuncu için zorluk çıkardı"

"Ülkelerin koyduğu kotalar nedeniyle Norveç maçını burada oynuyor. Daha önce bu tarz durumlarda ceza verilirdi ve hükmen mağlup olurdu takım. Şimdi Norveç'e ödül verdiler; Cebelitarık'ta oynamasına izin vererek. Biz de Kazakistan'a alacağız maçlarımızı, oraya gelsinler.

Lille 3 oyuncu için zorluk çıkardı. Orada başkanımız, Servet bey UEFA ile görüşerek gelmelerinde katkıda bulundular."

"Stoper bölgesinde sıkıntımız var"

Son müsabakadan Zeki yok, Merih'ten ümitliydik o da yok. Ozan Kabak rahatsız, stoperde sıkıntımız var. Değişiklik yapar mıyım yapmaz mıyım bilmiyorum. Aynı ruhla sahada olacağız. Rakibin güçlü oyuncuları var, özellikle de ön tarafta. Sörloth ve Haaland uyumlu bir ikili. Onlara karşı tedbirlerimizi alacağız.

Sahada cesur ve inançlı bir futbol oynayarak zorlu bir rakibin karşısında kazanarak ayrılmak istiyoruz."

"Ortak hayalimiz olsun istiyorum"

"Ortak hayalimiz olsun istiyorum. Taraftarın bizim çocuklar diye söylemesi, ortak hayalimiz olduğunu gösterir. Bu hep olmalı. Farklı düşüncelerimiz olacak, bunlar zenginliğimiz olur. Kavgayı, tartışmayı yapmak yerine düşüncelerimizi tartışacağız."