Yarış Şahinbey ‘in şehit düşürüldüğü güzergah üzerinde yoğun bir katılım İle gerçekleşirken anma programı Şahinbey Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim işbirliği ile gerçekleşti. 

Cuma Güzel Konuşmasında;  İlki olarak düzenlenen anma yol yarışının geleneksel hale getirilerek ulusal bazda yapılması ve Şahinbey’i Türkiye’nin tanıması hayatını bilmesi gerektiğine vurgu yaparak konuşmasının sonunda Şahinbey’i ve Tüm Şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla Anıyoruz dedi. 

Gaziantep Atletizm İl Temsilcisi Harun Esen ise; Böyle Maneviyat değeri yüksek bir organizasyona  Organizasyon boyunca iş birliği yaptığımız ve #GaziantepModeli'ni omuz omuza uyguladığımız paydaş kurumlarımıza teşekkür ederek başladığı konuşmasında Şahinbey Kimdir? Hayatını herkesin mutlaka okuyup bilmesi gerektiğini hatta Türkiye’nin bilmesi gerektiğini onun İçin bu organizasyon ulusal bazda yapıldığı taktirde daha büyük anlam ve önem kazanacağına vurgu yapmıştır. 

Antep savunması esnasında Antep Heyeti Merkeziyesi'nin önerisi üzerine Kilis Yolu Kuva-i Milliye Komutanlığı'na getirilen ve 'Düşman cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez' diyerek Kilis Yolu Elmalı Köprüsü üzerinde tek başına Fransız Ordusuna meydan okuyan, bütün Türk Milletine örnek alınacak bir cesaret timsali sergileyerek kendisini vatan ve milletin kurtuluşu için feda eden Şahin Bey’in Asıl adı Mehmed Said 1877 yılında Antep'in Bostancı Mahallesi'nde doğmuş olup, babası Abdullah Efendi, annesi Ayyuş Hanım'dır. Küçük yaşta babası öldüğünden dayısı tarafından büyütülmüştür.

ŞAHİNBEY’i Rahmet Minnet ve Şükranla Anıyoruz.

 

Şahinbey’i anma koşusu