Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı verilere göre 10582 açık bulunan beden eğitimi öğretmenliği branşında atamaların açığa göre az yapılması beden eğitimi mezunlarının tepkisini çekiyor.

Mezun çok, açık çok!

BESYO mezunlarının giderek artması, atamaların az yapılması sonucunda atama bekleyenlerin sayısının her sene giderek artıyor. Beden eğitimi öğretmeni mezunları, 10 582 açığın olmasına rağmen MEB in az atama yapmasına tepkili.

Mezunlar 5000 atama istiyor!

Seslerini sitemiz aracılığı ile duyurmaya çalışan beden eğitimi öğretmenleri en az 5000 atama istiyor. Mezunlar olimpiyatları da dile getirerek; "Dünya spora yatırım yaparken bizde spora az yatırım yapılmaktadır. Devşirme sporcularla başarı beklemekteyiz. Kendi başarılarımız için spora gereken değer verilmelidir. Beden eğitimi dersine gerek önem verilmelidir. Sağlıklı gelecek için, obeziteyle mücadele için beden eğitimi dersi şart. "

Her sene açıklanandan az alım yapan Milli Eğitim Bakanlığının bu sene beden eğitimi bölümünden fazla atama yapması bekleniyor.

Bedenegitimi.gen.tr ailesi olarak bu sene öğretmen atmalarında beden eğitimi öğretmenliği branşından kontenjanlara göre atama yapılmasını istiyoruz.

ÖZEL HABER
www.bedenegitimi.gen.tr