Sitemize en çok gelen sorulardan biri olarak açıklama gereği duyduk. Okula ikinci dönem atanan, yada tayini çıkan birisi 2. Dönem Ders Dışı Egzersiz Yapılabilir mi? Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni KEREM BALYEMEZ sizler için araştırdı.

Ders Dışı Egzersiz çalışamları 19.08.2010 tarih ve 53578 sayılı 2010/49 Nolu genelge ile belirlenmiştir.


Genelgenin birinci maddesine göre: 

1- Eğitim kurumu müdürlükleri, okullarında yürütülecek ders dışı eğitim çalışmalarının hangi tür çalışmalar olacağını ders yılı içerisinde saptayarak, bu çalışmaların yürütülmesinde esas olacak programı hazırlayarak il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasından sonra yürürlüğe koyacaklardır.

Bu maddeden yola çıkarak ders dışı egzersiz çalışmaları ders yılı içerisinde yapılır. Ders dışı egzersiz çalışmaları okulun başında, ortasında ve sonunda yada ikinci dönem yapılmaz, yapılır diye bir ibare bulunmamaktadır. Bu bağlamda okula 2. dönem atanmış yada tayini çıkmış, ya da herhangi bir rahatsızlığından dolayı 1. dönem egzersiz açmamış arkadaşlar okul müdürlerinin onayı ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapabilirler.

Kerem BALYEMEZ
www.bedenegitimi.gen.tr
Özel HABER

Bu yazının tüm hakları Bedenegitimi.gen.tr e aittir. www.bedenegitimi.gen.tr biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©