Daha önceden ilköğretim kurumlar yönetmeliğin 64. maddesine göre 4. ve 5. sınıftaki beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, ingilizce ve din kültür dersleri Branş öğretmenlerince okutuluyordu. Değişen yönetmelikle birlikte artık branş öğretmenleri derse giremeyecek. Yeni sistem ile 4. sınıftaki beden eğitimi derslerine artık beden eğitimi öğretmeni giremeyecek. 4. Sınıflarda haftalık 2 saat olan beden eğitimi dersine bundan sonra sınıf öğretmeni girecek.

Beden eğitimi öğretmenleri tepkili

Derslerinin ellerinden neden alındığına anlam veremeyen beden eğitimi öğretmenleri duruma bir hayli tepkili. 4. Sınıftaki beden eğitimi dersine sınıf öğretmenin girmesi ile ders saatleri düşen beden eğitimi öğretmenleri duruma tepki gösterdi. Sosyal ağlarla ve bakanlığa mail atarak durumu protesto ediyorlar. 4. Sınıftaki Din kültür ve Ahlak Bilgisi dersine Din kütür öğretmenleri gireceği duyumları üzerine beden eğtimi öğretmenleri ve diğer öğretmenlerde kendi branşlarında derslere girmek istiyorlar.

BESYO Mezunları da tepkili

Bu durumun atamalarıda etkileyeceğini düşünen Beden Eğitimi ve Spor yüksek okulu mezunları duruma tepki gösterdi. Zaten az atama yapılıyor. Ders saatinin düşürülmesi ile iyice atama sayılarının düşürülmesinden endişelenen BESYO mezunları atamaların artması için MEB yetkililerine faks ve mail attıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığının en son verilere göre beden eğitimi öğretmeni açığı 10582 dir. En çok öğretmen açığında 3. sırada bulunan beden eğitimi öğretmenliğinde bu sene çok fazla alım yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili haberimiz

4. Sınıftaki beden eğitimi dersine tekrardan beden eğitimi öğretmeninin girmesi gerektiğini buradan yetkililere duyuyoruz.

Özel Haber
Beden Eğitimi Gen Tr