2022 ALANYA ÜNİVERSİTESİ SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
(1) 2022 yılı TYT puanlarını gösteren YKS sonuç belgesi,

(2) Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuruyapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.)

(3) Varsa Sporcu Bilgi Formu E-devlet üzerinden alınmış (karekod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır) ya da Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü veya ilgili Federasyonun ıslak imzalı evrakının aslı,

(4) Varsa yapmış olduğu sporun lig düzeyi ve başarılarını gösteren e-devlet üzerinden veya federasyonlardan alınmış belge. Belgelerin karekod/barkod veya doğrulama kodu evrak üzerinde olmalıdır ya da ilgili federasyondan alınmış ıslak imzalı belgenin aslı olmalıdır. Diğer kurumlarca verilecek belgeler kabul edilmeyecektir. Varsa Türkiye Okul Sporları Federasyonunun faaliyet takviminde bulunan Ulusal ve/veya Uluslararası müsabakalardaki Başarı (Derece) Durumunu Gösteren Belge. Gençlik Spor İl Müdürlüklerinden ıslak imzalı ya da e-devlet üzerinden alınmış (karekod veya barkodlu) belge. Yerel (il/ilçe) yarışma sonuçları değerlendirmeye alınmayacaktır.

(5) Engelli Adaylar için: Resmî Kurumlardan alınmış “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” olan adaylar özel yetenek sınavına kabul edilir.

(6) Millî sporcular için: Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alınmış Millîlik belgesinin aslı veya e-devlet çıktısı (karekod veya barkodlu)* *Millî sporcular, Millî sporcu belgesi verilmesi ile ilgili yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmiş Millîlik belgesi ile sınava müracaat edeceklerdir. (Resmi Gazete, Sayı: 31154, 13 Haziran 2020) https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/06/20200613-2.htm

Önemli Not
Eksik belge ile çevrimiçi kayıt sistemi kaydın tamamlandığına dair ONAY vermeyeceğinden ÇEVRİMİÇİ KAYIT için tüm belgeler sisteme yüklenmiş olmalıdır. Gerçek dışı belge teslim eden ve/veya beyanda bulunan aday veya öğrencinin, -hangi aşamada olursa olsun- fakülte ile ilişiği kesilerek yasal işlem başlatılır ve ilgili aday veya öğrenciler fakültenin ve adayların mağduriyetine sebep olmasından dolayı tüm yükümlülüğü kabul etmiş sayılır.