İyi bir transfer dönemi geçirdiklerini belirten Albayrak, "İstediğimiz oyuncuların yüzde seksenini aldık. Sağlık bakanımız Fahrettin Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Fernandes’in sağlık durumu hakkında bizlere çok yardımcı oldu. Gedson Fernandes’in gelişinde çok stres yaşadım. Uçağı indiğinde kendimi kuş gibi rahatlamış hissettim." dedi.

"Muhammed'in transferinin zora girdiği anlar oldu"

Mısırlı golcü Mustafa Muhammed’in transferide zor bir süreç geçirdiklerini belirten Abdurrahim Albayrak, "Transferin bir kaç kere zora girdiği anlar oldu. Ancak sonunda bizi tercih etti. Muhammed transferi için yaklaşık 1 ay uğraştık. Zamanın verdiği tecrübe ve duruşumuz bu transferde mutlu sona ulaşmamıza neden oldu. Mustafa’nın Galatasaray’a transferi allahın bir lütfü. Covid 19 rahatsızlığı geçirdiğim dönemde bile transferin son 2 gününde yaşadığım stresi yaşamadım." açıklamalarında bulundu.

"İrfan Can gelmeyi çok istedi"

Transferin son gününde Fenerbahçe kadrosuna katılan İrfan Can Kahveci'nin kendilerine gelmeyi çok istediğini ifade eden Albayrak şunları söyledi:
"Biz verebileceğimiz parayı söyledik. Tek bir oyuncuya bağlı kalmadık. Alternatiflerle görüştük. İrfan Can’ı alsaydık Fernandes’i yine alabilirdik. İrfan Can’ı iyi bir yatırım olarak düşünmüştük. Başka takıma giden bir oyuncu hakkında daha fazlada konuşmayalım."

"Fernandes'in gelmesinin tek sebebi Fatih Terim"

Fernandes’in Türkiye gelmesinin büyük bir mucize olduğunu belirten Abdurrahim Albayrak, "Fernandes'in transferi bizim için büyük bir rüyaydı. Bu rüyanın gerçekleşmesinin tek sebebi de Fatih Terim’dir. Çünkü eski talebesi Rui Costa, bizzat hocayla konuşarak, bu transfere okey verdi. Yoksa almamız çok zor olurdu, olamazdı bile" ifadelerini kullandı.

Omar'ın sağlık durumuyla ve tedavisinin gidişatıyla ilgili de konuşan Albayrak, "Omar ile pazar sabahı kahvaltı yaptık. Galatasaray’a büyük saygı ve hayranlık duyuyor.Bir gözü iyi, diğer gözü ile parmaklarını 30-40 cm görmeye başladı. Amerika’dan bir doktor ile şu anda görüntülü tedaviye başladı. Ya Omar’ı Amerika’ya göndereceğiz yada doktor buraya gelecek. Tedavisini sürdüreceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.