Şubat atamalarının 30 bin olacağı ve yetkililerle görüşmeleri üzerine kendi branşlarında 4500 kişilik açığının belirlenmesi üzerine sevinen Beden Eğitimi Öğretmenleri 1176 kişilik kontenjanla hüsrana uğradı. Ankara Güvenpark ta açıklama yapan ataması yapılmayan beden eğitimi öğretmenleri, atanmak istediklerini söyledi. 

Güvenpark taki Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde açıklama yapan atanamayan Beden Eğitimi dersi öğretmenleri   Beden eğitimi öğretmenleri okulun kalbidir ,Strese çare bulundu, beden ğitimi ve sporyazılı dövizler taşıdı. TEOG sınavını da hatırlatan öğretmenler, TEOG sınavının öğrencileri strese soktuğunu ve gençlerin sınav stresiyle intihar ettiğini belirtti. 

Atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeni Demet Seyran 2012 yılında yan alan değişikliği ile  4273 sınıf öğretmeninin kendi branşlarına atandığını söyledi. Mağduriyetin 2015 Eylül ve 2016 Şubat atamaları ile devam ettiğini belirten Seyran, yetkililerle branş temsilcilerinin görüştüğünü belirtti. "Eylül ayında 5 bin 14 ihtiyaç açığında 7 nci sıradan kontenjan almamız gerekirken 12 nci sıradan bin 176 kontenjan atılarak mağduriyet yaşanmıştır” diyen Seyran, şubat ataması öncesi yetkililerle görüşüldüğünde açığın 4500 olduğunu öğrendiklerini dile getirdi.

ATANAMAYAN 40 ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ

30 bin öğretmenin şubat ataması kontenjanlarını gördüklerinde şaşırdıklarını kaydeden Seyran, 4 bin 500 açık var denilmesine rağmen Beden Eğitimi öğretmenlerinin 714 kontejnan aldıklarını söyledi.

Eyleme destek veren Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş “Ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımız 2002 yılından bu yana çok ciddi eylemlere imza atmıştır. Yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışmıştır” dedi. Ataması yapılmadığı için intihar eden 40 gencin olduğunu hatırlatan Akkaş, “Bu 40 gencimizin de katili hiç şüpesiz siyasi iktidarlardır. Hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığı dır. Gerekli kontenjanı ayarlayamayan YÖK tür” dedi.(Ankara/EVRENSEL)