Sayın Başbakanımız

MEB in 7 bin beden eğitimi öğretmenine gereksinimi var, fakat atama dönemlerinde her nedense beden eğitimi alımı çok az yapılmakta ve meb bu ihtiyaç listesi ile çelişmektedir. 2013 ağustos döneminde beden eğitimi atama sayısına gereken önemin verilmesini sizden istiyoruz.

Bugün okullarda beden eğitimi derslerine edebiyat, fizik, ücretli öğretmen vs. öğretmenleri giriyor....ne kadar faydalı oluyorlar soru işareti

Okullarda şiddet olayları artıyor, obez öğrenciler çoğalıyor ve öğrenciler sınavlara hazırlanırken stres atamıyorlar. çünkü yeterli saat spor yapamıyorlar.

Sayın Başbakanımız;
2020 olimpiyatlarına aday bir ülkeyiz, bu doğrultuda iyi sporcular yetiştirmek ve ülkemizde spor kültürü oluşturmak için beden eğitimi ders sayısısının arttırılması gerekiyor, 2020 rakiplerimiz olan tokyo ve madrid de bir örnek vermek gerekirse JAPONYA DA beden eğitimi ders saati 8 SAAT ispanyada ise 7 saat, rakiplerimizin bu durumu bile bizden ne kadar avantajlı olduklarını gösteriyor, yine ABD-RUSYA-İSVİÇRE-İNGİLTERE gibi ülkelerde beden eğitimi ders saati haftalık 8 SAAT. bu ülkerin olimpiyat şampiyonu çıkarmaları bu durumun tesadüf olmadığını gösteriyor

"Beden eğitimi, Batı toplumlarında en fazla önem verilen derslerin başında geliyor. Tıpkı matematik gibi... Dil eğitimi gibi...

Orada eğitimin öncelikli hedefleri arasına, sağlıklı ve spor kültürüyle donanarak yetişmiş bir toplum oluşturmak da giriyor.

Bunun için de beden eğitimi dersleri zorunlu tutuluyor.

Hatta daha ilköğretim başlangıç aşamasında, mesela yüzme zorunlu derslerden biri olarak veriliyor.

Çoğu ülkelerde 8 saate varan beden eğitimi dersleri ile, geleceğin sporcularının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Üstelik de spordaki en önemli gelişme yaşının 15-18 arası olduğu gerçeğini ıskalayarak.

Dünya, o yaşlarda mesela yüzmede, mesela jimnastikte olimpiyat şampiyonları çıkarıyor.

Biz, ise beden eğitimi ve spora, okullarda gerekli önemi vermeyerek tüm yolları kapatıyoruz.

Hem de olimpiyatlara ev sahipliği yapmayı devlet politikası haline getirmiş, defalarca aday olmuş, en son 2020 için yeniden adaylıktan söz etmeye başlamış bir ülke olarak, beden eğitimine önem vermemek gerçekten ülkemiz için son derece üzücü bir durum.

elvan abeylegeyse başta olmak üzere birçok alanda devşirme sporcu ülkemize yakışmıyor, artık ayşelerin,fatmaların,alilerin,ahmetlerin olimpiyatlarda bize başarı getirmelerini bekliyoruz ve umuyoruz.

Sayın Başbakınımız; sizinden spordan gelen biri olduğunuzu bildiğimiz için biz bu yazıyı size yollamak istedik, ve sorunlarımızı sizin çözeceginizi umuyoruz. toplam 20 bin beden eğitimi mezunu sizlerden bir atılım bekliyor, ve okullarda artık beden eğitimine verilen önemin artmasını bekliyoruz. bu sorunu sizden başka biriside çözemeyecektir. umudumuzu yitirmeden sizden cevap bekleyeceğiz.

Sayın Başbakanımız a saygılarımızla gereginin yapılması ARZ EDERİZ.

Atama Bekleyen Beden Eğitimi Öğretmeni

Özel haber
www.bedenegitimi.gen.tr