Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından, basketbol kulüplerinde çalışmaya aday veya çalışan yöneticilerin kapasitelerini en üst düzeye çıkarabilmek amacıyla, ulusal ve uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak hazırlanan 1. Kademe (C Kategorisi), 2. Kademe (B Kategorisi), 3. Kademe (A Kategorisi) yönetici eğitimleri ve Uluslararası Basketbol Yönetici Semineri başlıyor.

2022 yılından itibaren üç ayrı dönemde açılacak olan eğitim programının ilki, 25 Temmuz – 21 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Kademe (C Kategorisi), 2. Kademe (B Kategorisi) 3. Kademe (A Kategorisi) Yönetici Eğitimi 2022 Yılı 1. Dönemi’nin kayıtları 29 Haziran – 8 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

03 – 04 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Basketbol Yönetici Semineri’nin kayıtları ise 20 Temmuz – 01 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Bu eğitim programı, TBF tarafından Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile yapılan işbirliği kapsamında, üniversite bünyesinde hizmet veren Sürekli Eğitim Merkezi ve Uzaktan Eğitim Birimi’nin desteği ile gerçekleşmektedir.

TBF Akademi’de yönetici alanı ve diğer alanlarda devam eden üyeliği olan kişiler kendi profil sayfalarına giriş yaptıktan sonra profil alanlarında yer alan “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayarak başvurularını yapabilirler.


Yönetici Sertifikası Neden Önemlidir?

2020-2021 sezonundan itibaren kulüplerde görev alacak kişiler için yönetici sertifika zorunluluğu getirilmiştir. Bununla birlikte kulüpler, bünyesinde çalışan yöneticilerle sözleşme yapmak zorundadır.

Geçtiğimiz dönemlerde TBF tarafından yönetici belgesi alarak akredite olmuş kişilerin 2022-2023 sezonunda sahaya çıkış işlemi yapabilmeleri için, 2022-2023 sezonu kapsayan seminerlere katılarak vize işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Yönetici Talimatı’nın 19 uncu maddesine istinaden; 3. Kademe (A Kategorisi) Yönetici belgesi olan kişilerin vize işlemleri sırasında seminer zorunluluğu aranmamaktadır.

Kategoriler arası geçiş şartları için BURAYA

Eğitim takvimi için BURAYA.

Kurs ve Seminer hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı sayfaya BURAYA ulaşabilirsiniz.

Yönetici talimatına BURAYA ulaşabilirsiniz.

Seminer detayları daha sonra paylaşılacaktır.

TBF Yönetici Eğitimi ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.