Toplam 8 grupta 32 ekibin yer alacağı organizasyonda gruplarını lider tamamlayacak 8 ekip, doğrudan son 16 turu grup aşamasına yükselecek. Gruplarını ikinci ve üçüncü bitirecekler ise son 16 turuna kalmak için play-in mücadelesine çıkacak.

Son 16 turunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde 3 galibiyete ulaşacak ekipler, yeri daha sonra belirlenecek Dörtlü Final'e kalacak.

Yarın ve çarşamba günkü sekizer maçla başlayacak normal sezonda ilk grup müsabakaları, 20 Aralık'ta tamamlanacak. Dörtlü Final, 2024'ün mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek.

15 ülkeden 32 ekip

Toplam 15 ülkeden temsilcilerin yer alacağı organizasyonda Türkiye'den 5, Fransa, İspanya ve Yunanistan'dan dörder ekip yer alacak.

Türkiye'yi Bursaspor İnfo Yatırım, Darüşşafaka Lassa, Galatasaray Ekmas, Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ'ın temsil edeceği turnuvada, Fransa, İspanya ve Yunanistan'dan dörder, Almanya'da üç, İsrail ile İtalya'dan ikişer, Belçika, Bosna Hersek, Çekya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya ve Portekiz'den ise birer takım bulunuyor.

Şampiyonlar

İspanya'dan 4, Almanya, İtalya ve Yunanistan'dan birer ekibin şampiyonluğa ulaştığı organizasyonda İspanyol ekibi Tenerife, 2016-2017 ve 2021-2022'de, diğer İspanyol temsilcisi Hereda San Pablo Burgos ise art arda 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında birinciliği elde etti.

Geçen sezon Alman ekibi Telekom Baskets Bonn, 2017-2018'de Yunanistan'dan AEK ve 2018-2019'da da İtalyan Virtus Bologna kupaya uzandı.

Gruplar

Türk ekiplerinden Darüşşafaka Lassa'nın C, Pınar Karşıyaka'nın E, Bursaspor İnfo Yatırım'ın F, Galatasaray Ekmas'ın G ve TOFAŞ'ın ise H Grubu'nda yer aldığı organizasyonda gruplarda mücadele edecekler şöyle:

A Grubu: Unicaja (İspanya), Falco Vulcano Szombathely (Macaristan), Peristeri (Yunanistan), Le Mans Sarthe (Fransa)

B Grubu: JDA Bourgogne Dijon (Fransa), Rytas Vilnius (Litvanya), Promitheas Patras (Yunanistan), Opava (Çekya)

C Grubu: Darüşşafaka Lassa, Lenovo Tenerife (İspanya), VEF Riga (Letonya), Cholet (Fransa)

D Grubu: AEK (Yunanistan), MHP Riesen Ludwigsburg (Almanya), BDS Sassari (İtalya), King Szczecin (Polonya)

E Grubu: Pınar Karşıyaka, Filou Oostende (Belçika), Ewe Baskets Oldenburg (Almanya), SIG Strasbourg (Fransa)

F Grubu: Bursaspor İnfo Yatırım, Hapoel Holon (İsrail), Telekom Baskets Bonn (Almanya), Rio Breogan (İspanya)

G Grubu: Galatasaray Ekmas, Hapoel Bank Yahav Kudüs (İsrail), PAOK mateco (Yunanistan), SL Benfica (Portekiz)

H Grubu: TOFAŞ, Igokea m:tel (Bosna Hersek), UCAM Murcia (İspanya), Bertram Yachts Derthona (İtalya)