A Erkek Milli Takımımız; Kanada’nın Victoria kentinde, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ni geçmesi durumunda, Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz; A Grubu’nda İran, Fransa ve ABD ile karşılaşacak.

Erkekler Tokyo Olimpiyat Oyunları grupları

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ni geçmesi durumunda Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız, ABD ile daha önce 6 defa karşılaştı. Millilerimiz ile ABD son olarak FIBA 2019 Dünya Kupası’nda Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde karşı karşıya gelmişti. Müsabakadan millilerimiz iki uzatma sonunda 93-92’lik skorla mağlup ayrıldı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları A Grubu’nda bulunan diğer takım Fransa ile millilerimiz, ilki 1949 yılı olmak üzere toplamda 49 maçta rakip oldu. Fransa ile en son 2019 yılında Pau’daki hazırlık maçında karşılaşan Ay-yıldızlılarımız, müsabakayı da 74-69 kazandı.

A Grubu’nda bulunan bir diğer ekip İran ile Ay-yıldızlılarımız daha önce 6 kez karşılaştı. En son İstanbul’da 2010 yılında düzenlenen hazırlık turnuvasında millilerimiz, İran’ı 93-53’lük skorla yenme başarısı göstermişti.

Diğer yandan Kanada’nın Victoria kentinde, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak A Erkek Milli Takımımız, B Grubu’nda Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Milliler, grubu ilk veya ikinci sırada tamamlamaları durumunda A Grubu’nu ilk ve ikinci sırada bitiren takımla eşleşecek. A Grubu’nda ise; ev sahibi Kanada, Çin ve Yunanistan bulunuyor.

Kadınlar Tokyo Olimpiyat Oyunları grupları 

TRTSPOR