Geçtiğimiz haftanın izlerini üzerinden atmak isteyen Beşiktaş’ta taraftarlar yine tribünleri doldurmuştu. 90 dakika boyunca takımına destek olan siyah beyazlı futbolseverler son dakikalarda ise artık sahadaki son 40 dakikalık futbola tahammül edememiş ve teknik direktör Valerien Ismael’e “değişiklik yapsana” diye tezahüratta bulunmuştu. Peki herkesin gördüğünü Fransız çalıştırıcı görmüyor muydu?

Karşılaşmaya baktığımızda ilk 45 dakika Beşiktaş açısından fırtına gibi geçti. Nkoudou ve Salih Uçan'ın futbolu ön plana çıksa da görünmeyen kahraman Rosier’di. Fransız futbolcu sahanın her yerinde vardı. Eğer Rosier iyiyse siyah beyazlılar da iyi. Beşiktaş’ın futbolu anlam veremediğim şekilde Rosien’in bireysel performansıyla doğru orantılı. Weghorst’a Türkiye kariyerindeki ilk golünü attırdı, son golü de kendi kaydederek sahneyi kapattı. Ama skordan ziyade 90 dakika boyunca ön, orta ve arka alan farketmezsin topun peşinden koşmayı asla bırakmadı.

İkinci devrede Beşiktaş 3 ve 4. golleri bulsa da bir pozisyon varki, Ersin sadece skoru değil pamuk ipliğine bağlı olan ( Beşiktaş- Kaos) ilişkisinin alevlenmesine izin vermedi. Dakikalar 54’ü gösterdikten sonra siyah beyazlılar oyunda asla ama asla bir varlık gösteremedi. Kötü giden futbola da taraftar kayıtsız kalamadı, tribünlerde son ses “değişiklik yapsana” tezahüratları yankılandı.

Bu galibiyet Beşiktaş’ı ve taraftarları yanıltmamalı. Çünkü Fatih Karagümrük, Süper Lig’e yükseldiğinden bu yana Pirlo yönetiminde en kötü performansını sergiliyor. Ligin en yumuşak ve etkisiz takımı görüntüsü çizen Karagümrük değil de önümüzdeki hafta oynanacak Demir Grup Sivasspor maçı sanki daha belirleyici olur.

Gelelim Beşiktaş'a Valerien Ismael geçen hafta yaptığı değişikliklerle gündeme oturdu, bu hafta ise yapmadıklarıyla. Cenk Tosun’u maçın bitimine 1 dakika kala oyuna alan Fransız çalıştırıcı ile taraftarlar arasında görünmeyen ama günden güne gerilen bir ip var. Farkla kazanılan bir maçta bile hocaya “değişiklik yapsana” sesleri yükseliyorsa bu ilişki baştan yanlış başlamış. Evet Beşiktaş belki de kazandı ama bazen kazanırken kaybedersin.