Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasına bir kesim eleştiri getirirken, Yeni Asya gazetesi bugün yeni bir taleple çıktı. Milli Güvenlik dersinin eğitimden çıkarılmasını yeterli bulmayan gazete,İNKILAP TARİHİ DERSİ DE KALKSIN çağrısı yaptı.

Bu manşet ile "sırada ne var" tartışması başlayacak gibi... Dahası yarın bir başka gazete de "Din dersi kaldırılsın" diye çıkarsa şaşırmayın!


O DERSİ ÇOK SEVMİŞ

Biz Mümtazer Türköne nin isteğine dönelim. Milli Güvenlik dersinin kaldırılması için özetle "yetmez ama evet" demiş...
Bunu derken de lise çağlarına dönmüş...
Milli Güvenlik dersini "pek bir sevdiğini" anlatmış.
Demiş ki;

"Liseye başladığım sene, çakı gibi bir piyade binbaşısı, sınıfa kıta elbiseleriyle girmişti. Öğretildiği şekilde, kapıda bekleyen sınıf mümessiliDikkaaaaat! diye bağırınca, oturduğumuz sıralarda ayağa fırlayıp hazırola geçmiş;Merhaba arkadaşlar! dan sonra gelen, sertNasılsınız?sorusuna eğlenerek var gücümüzle Sağ ol!karşılığını vermiştik. 15 yaşında, ergenlik savrulmaları yaşayan bir delikanlı için ilginç bir tecrübe. Başkalarının tecrübesi farklı olabilir, ama ben bu dersi sevmiştim. Askerlik hocası bize sadece rütbeleri ve millî savunmayı öğretmiyor; ayrıca bir kişilik eğitimi de veriyordu. İlk sınavdaTürk genci ahlâklıdır, kopya çekmez diye sınıfı terk edip, bizi vicdanımızla baş başa bıraktığında sınıfın tamamının kopya çektiğini, ama kişiliğimizde bir şeylerin de değişmeye başladığını hatırlıyorum."

(...) BEDEN DERSİ DE KALKSIN!


Mümtazer Türköne lise çağlarında Milli Güvenlik dersini sevmiş olmasına rağmen, iktidarın bu dersi eğitimden çıkartmasını yerinde buluyor. Sebebini de "militarizmin eğitimden ayıklanması gerektiği" şeklinde izah ediyor.
Ancak Türköne ye göre bu adım yeterli değil.
Beden Eğitimi dersinin de kaldırılması gerekiyor.

Bu konuda şöyle diyor;

"Millî güvenlik dersinin kaldırılması, sağlıklı bir toplumsal iklime ulaşabilmek için önemli bir adım. Ama daha aşılması gereken çok engeller var. Askerlik dersi sonrasında ikinci sırada beden eğitimi dersleri geliyor. Beden eğitimi derslerinde neden askerî eğitim verilir? Çocuklar ve gençler nedenhazır ol da durur? Bir cevabınız var mı?"




İnternethaber