MEB, Her yıl düzenli olarak beden eğitimi öğretmenlerine hizmetiçi eğitim verilirken geçen sene OBESİD in kaldırılmasıyla Beden Eğitimi öğretmenlerine yönelik mesleki hizmetiçi eğitime yer vermedi.

Beden eğitimi öğretmenleri tepkili!

Peki beden eğitimi öğretmenlerine yönelik mesleki hizmet içi eğitim verilmeyecek mi? Ne oldu da bir çok seminer varken bir anda OBESİD in kapanmasıyla bu seminerler durduruldu? Öğretmenlerin mesleki alanda sürekli kendilerini yenilemelerini isteyen MEB neden beden eğitimi öğretmenlerine karşı bu kadar olumsuz davranmaktadır? MEB beden eğitimi dersine karşı mı? Bu sorular beden eğitimi öğretmenleri tarafından merak edilmektedir. MEB bu konu hakkında bir an önce açıklama yapması gerekmetedir.

Alan değişikliği yapan öğretmenler ne olacak?

Bildiğiniz üzere alan değişikliğinden farklı branşlardan bir çok öğretmen beden eğitimi alanına geçmiştir. Bu öğretmenlere geçtikleri alanlarla ilgili hiç bir seminer verilmemiştir. Bizler için düzenlenen Mesleki gelişim seminlerini boşa mı aldık o zaman? Peki bu öğretmenlere mesleki seminerler verilmeyecek mi? Bir çok branştan eksiği bulunan bu öğretmen arkadaşlara branş seminerleri verilmeyecek mi?

İki yıl arasındaki fark

Öncelik yıllarda MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki gelişim Destekleme Grup Başkanlığı, Geçen yıl Beden Eğitimi Öğretmenlerine yönelik bir çok seminer vermişti. OBESİD in kaldırılmasıyla birlikte beden eğitimi öğretmenleri iyiden iyiye unutuldu. Beden eğitimi öğretmenlerine Mesleki gelişimlerine yönelik hiçbir seminer verilmedi. Peki kurum kaldırıldı diye Beden eğitimi Öğretmenleri unutuldu mu? 2011 yılındaki hizmet içi eğitim planına baktığınızda MEB in büyük bir hata yaptığını göreceksiniz. Diğer branş öğretmenlerine mesleki alanda hizmetiçi eğitim verilirken beden eğitimi öğretmenlerine yönelik herhangi bir hizmetiçi eğitime verilmedi!

2012 Hizmetiçi eğitim Planını

http://hedb.meb.gov.tr/net/_Plan/2012plan.zip

2011 Hizmetiçi eğitim Planı

http://hedb.meb.gov.tr/net/_Plan/2011_plan.zip

Hizmetiçi eğitimin neden verilmediğini öğrenmek istiyorsanız yada hizmetiçi eğitim verilmesini istiyorsanız aşağıdaki linkten online olarak başvuru yapabilirsiniz.

http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

Özel Haber

www.bedenegitimi.gen.tr