Gelen son dakika haberine göre İstanbul'da kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Akşam saat 18:00 ile pazar sabahına kadar sürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle birçok sefer iptal edilirken, çok sayıda kaza haberi de gelmeye başladı.

İşte yaşanan son dakika gelişmeleri:

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

12.50 Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün yapılması planlanan 30 seferi daha hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.

12:00  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbullulara son dakika uyarısında bulundu:

Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. UYARILARIMIZI yineliyoruz!

LÜTFEN,

Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.
Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim.
Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun

11:58 Türk Hava Yolları'nın (THY) ilave iptallerle birlikte bugün İstanbul Havalimanı'ndan 357, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 50 olmak üzere toplam 407 seferi iptal edildi.

5 TIR BİRBİRİNE GİRDİ

11:49  Kuzey Marmara Otoyolu'nda 5 tır, 2 yolcu otobüsü ve kar küreme aracının karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SEFERLER AZALTILDI

10:20 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, kar yağışının etkisiyle seyahat ve operasyonların aksamaması adına havalimanındaki önlemleri artırdı.

İGA'dan yapılan açıklamaya göre, bugün etkisini artırması beklenen hava muhalefeti sebebiyle İstanbul Havalimanı'nda seferler yüzde 30 oranında azaltıldı.