Geçen sezon beklentilerin çok yüksek olduğunu ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığın ve sakatlıkların moral bozukluğuyla bir türli dengeyi sağlayamadıklarını söyleyen tecrübeli futbolcu, kendi performansı için de taraftarların tepkisini normal karşıladığını belirtti.

Antrenmanların oldukça yoğun geçtiğini ifade eden Kenan Karaman, "Antrenmanlar oldukça yoğun geçiyor. Gerçekten baya sıkı çalışıyoruz. Bütün takım oldukça fit şekilde geldi kampa. Hoca da oradan devam etti. Bizim fit olduğumuzu gördü. Daha çok kondisyon ağırlıklı idmanlar oluyor. Bir sonraki kampta da daha detaylı çalışmalara geçeceğiz. Zaten hoca sezon sonunda bizi tembihlemişti. Fit gelmemiz yönünde bizi uyarmıştı. Ağır bir kamp dönemi oluyor. Herkes kendine iyi bakmış. Herkes hem tatilini yapmış hem de iyi çalışmış. Oldukça yüksek tempolu antrenmanlar yaptık. Hemen hemen herkes idmanları çok iyi çıkardı" diye konuştu

"Ortam gerçekten güzel" 

Takım olarak çok iyi anlaştıklarını ifade eden Kenan Karaman, "Ortam gerçekten çok güzel, eğlenceli. Takım arkadaşlarımızla, aramızda çok iyi anlaşıyoruz. Yeni gelen oyuncuların da takıma iyi adapte olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Onlar da rahat bir şekilde kendilerini huzurlu hissetsinler, takıma en kısa dönemde iyi katkılar versinler diye aramıza alıyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımız olacak. Onları da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biraz şansızlık da oldu"

Siyah-beyazlı ekipte geçen sene beklentilerin oldukça yüksek olduğunu ancak şanssız dönemlerden geçtiklerini belirten Kenan Karaman, "Geçen sene beklentiler baya yüksekti. Bizde kendi beklentilerimizi yüksek tuttuk. Bunları başaramayınca tabi ki moraller baya bozuldu. Avrupa'da aldığımız sonuçlar takımın moralini baya aşağı çekmişti. Biraz şansızlık da oldu. Koronavirüs vakaları ve ilk haflarda yaşanan sakatlıklar oldu. Bir türlü istediğimiz dengeyi sağlayamadık. Neredeyse tam kadro olarak hiç sahaya çıkamadık. Ben de dahil çoğu oyuncunun başka mevkilerde görev alması gerekiyordu. Geçen sezon takıma genç oyuncular kazandırdık ki, bu bir avantajdı. Ancak tabii ki Beşiktaş'ın hedefi her zaman şampiyonluktur. Avrupa'da da iyi sonuçlar almaktır. Onları maalesef başaramadık. İnşallah onu bu sezon telafi edeceğiz" şeklinde konuştu.

3 büyük takımdan teklif aldığını söyleyen Kenan Karaman, "Avrupa Şampiyonası'nda görev aldığım dönemde 3 büyük takımdan da teklif aldım. Ancak bana en sıcak davranan, en çok ilgilenen Beşiktaş'tı. En güzel hissi bana Beşiktaş verdi. Benim de tercihim gerçekten çok kolay oldu. Beşiktaş'ı tercih ettim ve inşallah bu tercihimle hayallerimi de gerçekleştiririm" ifadelerini kullandı.