Bizler Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve atama bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak geleceğimize sahip  çıkmak, ülkemizin spor kültürünü ve kalitesini en üst seviyelere çıkarmak için görev beklemekteyiz.

Bilindiği üzere geçen yıl eğitimde branş uzmanlığını destekleyen 4+4+4 sistemine geçilmiş ; ancak hazırlıksız uygulanan bu sistem amacının dışına çıkarak branş kavramının hiçe sayılmasına neden olmuştur. Bunun en büyük kanıtı 4270 Sınıf Öğretmeninin branşımıza geçirilmesidir. Bu uygulama ile Beden Eğitimi dersini özel yapan teknik bilgiler ve özel yetenek göz ardı edilmiş, atama  bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenleri mağdur edilmiştir.

2013 Eylül atama döneminde bizlere verilen 1500 kontenjan ve şubat ayında verilen 382 kişi  alanımıza yeterince değer verilmediğinin bir göstergesidir. Atama bekleyen 23 bin Beden Eğitimi Öğretmeni beş yılda 4270 kontenjan alamazken branşımıza bir yılda 4270 sınıf öğretmeninin geçirilmesi bizleri çok üzmüştür.  5300 açıkla ihtiyaç sıralamasında 7. sırada olan Beden Eğitimi diğer branşlara yapılan pozitif ayrımcılık neticesi kontenjan sıralamasında 12. sıraya gerilemiş; bazı branşlara açığın % 50’ si kadar kontenjan verilirken Beden Eğitimine açığın % 20 ‘si kadar kontenjan verilmiştir.

Bir ülkenin gelişmesinin ve reklamının yapılmasının en etkili yolu spordur. Bu bağlamda 2020 Olimpiyatlarında başarılı sporcuların keşfi, madde bağımlılığı, bonzai ve bunun gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak spor ve fiziksel etkinliklerle giderilir.  Bizler de hem bir vatandaş hem de hayatını spora adamış öğretmenler olarak, Bizlere verilecek olan yüksek kontenjan ile tüm öz verimizle çalışacağımıza söz veriyoruz.

Beden Eğitimi dersleri hem sportif faaliyetlerde başarı elde etmek adına hem de sağlıklı nesiller yetiştirmek adına önemsenmeli;  spor eğitimi ilkokul çağında alanında uzaman öğretmenler tarafından verilerek başlamalıdır. İnsan kişiliğinin oluştuğu bu çağda bireylere  sorumluluk bilinci ile iletişim yetisini kazandıran, bireyleri kötü  alışkanlıklardan ve obezite den uzak tutan  Beden Eğitimi dersleri, her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de arttırılmalıdır.

Bizler atama bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız  R.Tayyip ERDOĞAN ve Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN’den  adalet bekliyoruz.

Sayın bakanımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.
Facebook ve Twitter daki etkinliklerimize herkes davetlidir.

#BedenEgitimine5000AtamaHaktır