Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’ye 4 maç ile devam edildi. Play Off sıralamasında tutunma mücadelesi veren Atlanta Hawks, Madison Square Garden'da önemli bir galibiyet aldı. Hawks, New York Knicks'i 117-111 mağlup etti.

Atlanta Hawks'ta Trae Young 45 sayı ile oynarken Fenerbahçe Beko'nun eski oyuncusu Bogdan Bogdanovic bençten gelerek kaydettiği 32 sayı ile galibiyete katkı önemli sağladı. New York Knicks, evinde aldığı bu mağlubiyet ile play off sıralamasından bir adım daha uzaklaştı.

Ligin güçlü ekiplerinden Golden State Warriors ise yıldız oyuncusu Stephen Curry'nin sakatlanmasının ardından kan kaybetmeye devam ediyor. Worriors, play off umudu kalmayan Orlando Magic'e 94-90 mağlup oldu. Maçın en skorer ismi Jordan Poole'un 26 sayısı Golden State Worriers'a galibiyet için yetmedi. Warriors, yıldız oyuncusu Stephen Curry'nin sakatlanmasının ardından oynadığı üç maçı da kaybetti.

Los Angeles Clippers da play off yarışındaki en yakın rakiplerinden Denver Nuggets'a konuk oldu. Nuggets, mücadeleden 127-115 galip ayrılmayı başardı. Denver Nuggets'ın MVP adayı Sırp oyuncu Nikola Jokiç, 30 sayı 14 ribaund ile maçın yıldızı oldu.

Geçen yılın şampiyonu yükselişini sürdürüyor

2020-2021 NBA sezonunda şampiyon olan Milwaukee Bucks sezon sonuna doğru lige iyice ağırlığını koymaya başladı. Bucks, ligin güçlü ekiplerinden Chicago Bulls'u 126-98 gibi farklı bir skorla mağlup ederken Antetokounmpo 25 sayı 17 rebound ile oynadı.

Geçtiğimiz yıl play offların MVP’si seçilen Giannis Antetokounmpo liderliğindeki Bucks, son 10 maçından 8 galibiyet çıkarmayı başardı. Bucks, Chicago Bulls karşısında aldığı galibiyetin ardında doğu Konferansında ikinciliğe yükseldi.