Kahramanmaraş Merkezli 11 ilde yaşanan depremler sonrası birçok vatandaş farklı şehirlerine göç etmek zorunda kaldı.

Vezirhan Abacı ve ailesi de Kahramanmaraş’taki kuzenlerini alarak Amasya’ya getirdi. 12 yaşındaki Busenaz ve Emir Kaan, kuzenleri ile birlikte Muay Thai branşı ile tanıştı.

2 kuzen depremde yaşadıkları travmayı spor sayesinde atlatıyor.

12 yaşında depremzede Busenaz Abacı, “Maraş’tan geldim. Burada boksa başlamak benim için güzel oldu. Oradaki olayları unutmamı sağladı. Bu şekilde. Burada gayet mutluyum, eğlenceli bir yer. Burayı gayet de sevdim" diye konuştu.

12 yaşındaki Emir Kaan Kurt, “Maraş’ta bildiğiniz gibi büyük bir deprem oldu. Buradaki boks benim biraz daha azaltmamı sağladı korkularımı. Amasya’yı a çok sevdim" ifadelerini kullanırken 8 yaşındaki Vezirhan Abacı ise “Kahramanmaraş’ta deprem olduğu için oradan kuzenlerimizi aldık, geldik. Burada da boksa başladık. Çok güzel oluyor” dedi.

Çocuklara antrenman yaptıran Muay Thai Antrenörü Mustafa Kaya ise “Amasya ANKA Spor Kulübü'nde depremzedelerimize ücretsiz kurslarımız devam ediyor. İsteyen depremzedelerimiz gelip burada ücretsiz kurslarımıza katılabilir. Şu anda Kahramanmaraş’tan gelen bazı sporcularımız var. Burada Muay Thai sporuyla tanıştılar. Muay Thai sporuyla depremde yaşadıkları travmaları en iyi şekilde atlatıp, unutuyorlar. Biz de elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.