Ülker Stadı'nda oynanan dev mücadelede konuk Trabzonspor, ilk etkili atağında golü buldu. Visca'nın ortasında topu kafa vuruşuyla filelere gönderen Onuachu, 10. dakikada bordo-mavili ekibi 1-0 öne geçirdi. Dev karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Trabzonspor, ikinci yarıya art arda gollerle başladı. 46. dakikada Berat Özdemir'in ceza sahası dışından attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Bir dakika sonra sahneye çıkan Pepe, skoru 3-0 yaptı.

Ev sahibi Fenerbahçe, Tadic'in 61. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye indirdi.

Sarı-lacivertli ekipte İsmail Yüksek, 78. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalan Fenerbahçe, 85. dakikada penaltı kazandı. İlk penaltıyı gole çeviren Tadic, bu kez direğe takıldı. Ancak VAR incelemesi sonrası penaltı vuruşu tekrarlandı. 90. dakikada bir kez daha topun başına geçen Sırp yıldız, bu kez hata yapmadı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-3

90+8'de Trabzonspor'dan Enis Destan topu filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrası bu gol iptal edildi.

Kalan sürede skor değişmedi ve Trabzonspor, dev kapışmadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla Trabzonspor, puanını 19'a çıkardı.

İsmail Kartal yönetiminde sezona çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe ise 19 (ligde ve Avrupa'da) maç sonra mağlubiyet yaşadı. 30 puanda kalan Fenerbahçe, liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptırdı.

Trabzonspor'dan tarihi galibiyet!

Bu galibiyetle Trabzonspor, 26 maç sonra Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup etti. Bordo-mavili ekip, en son 1997-1998 sezonunda sarı-lacivertlileri Kadıköy'de yenmişti. 

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

7. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, sağ kanattan Osayi'nin ön direğe yaptığı ortada İrfan Can Kahveci kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

10. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sol kanattan hızla ilerleyen Visca'nın arka direğe yaptığı ortada, Onuachu yakın mesafeden topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 0-1.

43. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne yaklaştı. Sol taraftan kullanılan kornerde savunmadan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Zajc'ın gelişine sert şutunda yere de çarpan top az farkla yandan auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.