UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İspanyol ekibi Real Madrid, İngiliz temsilcisi Chelsea'yi Karim Benzema'nın "hat-trick"i ile deplasmanda 3-1 mağlup etti.

İspanya La Liga'da bu sezon geride kalan 30 haftada 24 gol kaydeden Benzema, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasındaki performansıyla da göz kamaştırıyor.

İşte Benzema'nın "dört dörtlük" istatistikleri... 

- Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Fransız takımı PSG'yi 3-1 yenen Real Madrid'e çeyrek final biletini getiren golleri atan Benzema, tarihe geçmişti. 34 yaşındaki Fransız golcü, Devler Ligi'nde "hat-trick" yapan "en yaşlı futbolcu" olmuştu. Chelsea karşısındaki "hat-trick"i ile Fransız golcü, rekorunu yaklaşık bir ay daha  geliştirdi.

- Benzema, Luiz Adriano (Antalyaspor'da forma giyiyor), Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun ardından Devler Ligi'nde üst üste ikinci maçında "hat-trick" yapan 4. oyuncu oldu.

  • Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 82'ye çıkaran Fransız yıldız, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Robert Lewandowski'den sonra "Devler Ligi"nde 80 üstü gol sayısına ulaşan 4. isim oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 11 gole ulaşan Benzema, dev organizasyonda grup aşamasından finale kadar 10 gol barajını aşan ilk Fransız oyuncu unvanını da elde etti.

Bitmedi...

- Karim Benzema, Chelsea'ye karşı Avrupa kupalarında "hat-trick" yapan ilk oyuncu oldu.

- Benzema, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4'üncü "hat-trick"ine imza attı. 

- Deneyimli forvet, Real Madrid formasıyla bu sezon çıktığı 36 maçta toplam 37 gol kaydetti. Benzema, 13 de asist yaptı.