Djokovic, Wimbledon finalinde hüsrana uğrasa da ABD Açık'a damgasını vurdu. Flushing Meadows'da tarihi bir rekora imza atan Novak Djokovic, güçlü rakiplerine "Ben hala buradayım" mesajı verdi.

Sırp tenisçi, fiziksel sınırların sonuna kadar zorlandığı karşılaşmada Daniil Medvedev'i 6-3, 7-6, 6-3'lük setlerle yenerek, 5 yıl sonra ABD Açık şampiyonluğunu kazandı.

36 yaşındaki raket, enerjisinin her zerresini kullanarak, 1968'den beri devam eden turnuvada "en yaşlı erkek şampiyon" unvanını de elde etti.

Djokovic, Margaret Court'un 50 yıllık rekorunu egale ederek, yaşın sadece bir rakamdan ibaret olduğunu kanıtladı.

Zafer sonrası gözyaşlarını tutamadı

Sırp raket, rakibiyle el sıkıştıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Djokovic, kupa töreninde yaptığı açıklamada "Erişilebilir değildi, ekonomik değildi ama ben tenise aşık oldum. Açıkçası bu benim için dünyalara bedel. Bana ve aileme zor koşullarda çok şey kazandıran bu sporda çocukluk hayalimi yaşıyorum. Burada olacağımı hiç düşünmemiştim ama son birkaç yıldır tarih yazmak için bir şansım olduğunu düşündüm. Bu fırsat önüme çıktığında neden değerlendirmeyeyim ki?" ifadelerini kullandı.

Medvedey'den rövanşı da almıy oldu

Tenis rekorları kitabına giren bu galibiyet, aynı zamanda bir intikam niteliğindeydi. Djokovic, tıklım tıklım dolu Arthur Ashe Stadyumu'na çıktı ve tıpkı iki yıl önce olduğu gibi kendisiyle tarih arasında duran Medvedev'e bu kez şans tanımadı.

İkili New York'ta en son 2021 finalinde karşı karşıya gelmiş, Rus tenisçi tek büyük kupasını kazanarak Djokovic'i geride bırakmıştı.

"Büyük Üçlü"nün son temsilcisi...

Henüz yeni nesle yol vermeye niyeti olmayan Novak Djokovic, emekli olan Roger Federer ve sakatlık nedeniyle kortlara veda etmeye hazırlanan Rafael Nadal'ın yokluğunda, hayranlarına "Büyük Üçlü"nün son üyesinin mücadeleyi bırakmadığını bir kez daha hatırlattı.