Sitemize bir çok üyemizden bu konu hakkında sorular gelmektedir. Bizde yönetmeliğe göre konuyu açıklığa kavuşturmak istedik. 


Öğretmenlik Alanlaarı ve ders okutma esaslarında değişiklik


MEB 2014 te yılında Öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarında değişiklik yapmıştır. (Beden Eğitimi (Değişik: 14/08/2014 tarih ve 74 sayılı TTKK). Aşağıdaki bölümleri 


1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

2. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (*) 

3. Spor Bilimleri Fakültesi (*)


(*) Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan / açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını başarı ile tamamlayanlar.


Bu bölümlerden mezun olanlar öğretmen olabilecek!

Yukarıdaki bilgilere göre, Beden eğitimi ve spor öğretmenliğine atanabilmek için bu üç bölümden birinden mezun olanız gerekir. Beden eğitimi ve spor öğretmenleri mezunları formasyonsuz öğretmenliğe atanırken, parantez içinde yıldızla belirtilmiş Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun herhangi bir bölümünden mezun olanlar ve Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olanlar yapılan değişiklikle (14/08/2014 tarih ve 74) formasyon alarak beden eğitimi ve spor öğretmenliğine atanabilirler.


Doğru sıralama için


KPSS sıralama moturundaki tüm bölümler sayılan bu bölümlerin mezunları oldukları için sıralamaya dahil olacaklardır. Yani sıralamadaki tüm bölümleri işaretlerseniz doğru sıralamanızı bulursunuz.  (Yöneticilik, beden eğitimi öğretmenliği,beden eğitimi ve spor öğretmenliği, beden eğitimi ve spor yüksek okulu, antrenörlük eğitimi, spor bilimleri,spor yönetimi ve spor bilimi teknolojik, rekreasyon bölümü, rekreasyon bilimi vs.).


Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları - İndirmek İçin Tıklayınız...