Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, katıldığı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Icardi'nin transferiyle ilgili konuşan Özbek "Taraftar şuna inansın; biz Icardi'yi transfer etmek için işi bu kadar kapalı tutuyoruz. Taraftar, genel kurul, ben istiyorum, torunlar istiyor. Erden büyük çaba sarf ediyor. Bunun olması için çok konuya giremiyorum. Icardi transferini yapmak için 3 sponsorla görüştüm. Olma aşamasında. Destek istiyoruz, onlar da verebileceklerini söylediler." dedi. 

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Icardi transferi hakkında söylediği sözlere tepki gösteren Özbek "Galatasaray şeffaf bir kulüp. Murat'ın bu sözlerini yadırgadım. Çok yadırgadım. Ben bir şey söylüyorum, oradan farklı bir şey söylüyor. Bence hoş bir söylem değil, hoş değil. Yarın kulübe gelsin ben ona göstereyim Icardi kaça oynuyor, kaça oynamıyor. Bizi başka kulüplerle karıştırmasınlar. Murat Sancak'a ne Icardi'den! Ben taraftarıma sesleniyorum. O benim taraftarım değil." şeklinde konuştu.

Sarı kırmızılı kulübün başkanı, Talisca iddialarına da cevap verdi. 

"Talisca listemizde değil. Bildiğim kadarıyla değil. Transfer olaylarını Erden kovalıyor. Ancak, uzun süre işinden uzak kaldı. Bir işine gidiyor, bir kulübe geliyor. Yarın da Gaziantep'e gidecek."

"Galatasaray olarak Büyükekşi'yi destekleyeceğiz"

"Mehmet Büyükekşi için imza verdik. İkinci bir aday da çıkabilir. Sayın Büyükekşi'ye geçen seçimde de, bu seçimde de koşulsuz destek verdik, koşulsuz. Burasını önemsiyorum. Çünkü Mehmet Büyükekşi, son derece pozitif bir adam. Ticaret erbabı, düzgün bir kişiliği var. Makbul bir kişilik. Çok enerji alıyorum kendisinden. TFF'yi yönetmek de çok kolay değil. Süper Lig'de 18-19 takım, alt liglerde birçok takım. Sayın Büyükekşi, birinci yılda bunların hepsi gördü. TFF ile yapılan kavgayı şöyle algılamamak lazım; hepsi yapıcı mahiyettedir. Benim düşüncemi aktarmam, reaksiyonumu, isyanımı aktarmam lazım. TFF'nin de aynı hatanın içine düşmemek için çaba sarf etmesi lazım. Sayın Büyükekşi şu an bu çabada. Kendi kadrosu ve kurullarını çok daha dikkatli kuracaktır. Sıkıntısını çekti bu sene. Önümüzdeki 4 yılda daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Galatasaray olarak Büyükekşi'yi destekleyeceğiz."

"Lale Orta, Fenerbahçeli bir kurumda çalışıyor"

 

"Lale Orta, Fenerbahçeli bir kurumda çalışıyor, oradan maaş alıyor falan. Bunlar bildiğimiz şeyler. Dursun Özbek'in şirketinde bordrolu çalışan bir MHK başkanı olamaz. Lale Orta'yı Büyükekşi'ye sormak lazım. Erden sağ olsun, istatistiklerle MHK'nin hatalarını onlara gönderiyor. Mehmet Büyükekşi, iyi bir insan ve yetişmiş ticaret ehli bir insan. Dolayısıyla bu olaylardan, çalkantılardan belli seviyelerde şey yapmıştır; tekrarlanmaması için gerekeni yapacaktır."

"Yusuf Günay'ın Galatasaray ile bir ilişkisi yok"

 

"Yusuf Günay, TFF'nin yönetim kurulu üyesidir. Galatasaray ile bir ilişkisi yok. Yapılan tenkitin bizimle ilişkilendirilmesine itiraz ettim. Yusuf Günay'ın şu anda görev yaptığı yer TFF. O soruya, o söyleme TFF cevap vermeliydi. Bizim cevapladığımız kısım, olayın içine bizim katılmamız. Biz o kısmından alıntı yaptık. Çirkin bir açıklamaydı. İnsanı rencide eden, rahatsız eden bir açıklamaydı baştan sona. İnsanın aklıyla alay ediyorlar. Sanki biz hangi takımın, kimin ne yaptığını bilmiyoruz, hiçbir şeyden haberimiz yok. Onlar her şeye vakıflar, üst perdeden onu aşağılayarak falan. Kulüpler Birliği'nde bunu söyledim, yapmayın, bir faydası yok dedim. İşi azdırırsan insanları teşvik ediyorsun."

Fenerbahçe'nin kupa seremonisine 5 yıldızlı formayla çıkması

"Aslında bunun muhatabı TFF. TFF'nin talimatları, yönetmeliği var. Tescil edilmiş formayla törene çıkabilirsin, aynen böyle yazılıyor. Tescil edilen forman 3 yıldız. Sen kendine 5 yıldızı yakıştırıyorsun. Antrenmanda, orada, burada kullan. TFF'nin inisiyatifinde olan bir mekana, tescilli formanla gelebilirsin. Burada açıkça Fenerbahçe, TFF'ye meydan okuyor. Meydan okuyor yani! Senin yönetmeliğinde ne yazarsa yazsın diyor. O konunun taraf olmayız, tarafı TFF. Elbette görüşlerimizi aktarırız. Galatasaray, 2021'de TFF'ye çok güzel bir dosya ile cevap verdi. 1959'dan öncekiler nasıl şampiyonluk diye çok önemli bir dosya vermiş. Bunu niye bu şekilde iddia edersin yani. Hepimizin uyması gereken yasalar var, yönetmelikler var. Yazılı çizili bunlar. Bunları reddederek, karşısına argümanlar taşıyarak ne amaçlanıyor kardeşim! 'Ben uymam arkadaş! Yasa böyle olsa da ben bildiğimi yaparım' Arkadaş yasa yazıyor, bunu yaparsın, bunu yapamazsın. 'Ben yasa falan takmam kardeşim, dediğim bu, bildiğimi yaparım' demek bu."