Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonundaki Türk derbisine iyi başlayan Fenerbahçe Opet, etkili servisleri sonucunda bulduğu sayılarla 8-3 öne geçti. Rakibine Gabi ve Egonu'nun sayılarıyla karşılık veren VakıfBank, skoru 15-15 olarak eşitledi. Takımlar daha sonra karşılıklı sayılar üretirken, VakıfBank son bölümünü daha iyi oynadığı ilk seti 25-22 üstün tamamladı.

Etkili performansını maçın ikinci setine de taşıyan VakıfBank, bloklardaki üstün mücadelesiyle 9-4 öne geçti. Rakibiyle oynadığı ilk maça göre daha iyi servis kullanan VakıfBank, oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir şekilde sayı bulmaya devam ederek ikinci seti de 25-14 aldı ve durumu 2-0'a getirdi.

Fenerbahçe Opet üçüncü sete 3-0'lık seriyle başlarken, Gabi'nin üstün performansıyla rakibine karşılık veren VakıfBank kısa sürede skoru 9-8 olarak lehine çevirdi. Vargas'ın bireysel çabasıyla oyunda kalmaya çalışan Fenerbahçe Opet karşısında iyi mücadelesini sürdüren VakıfBank, bu seti de 25-22 aldı. Böylece 3-0 VakıfBank'ın üstünlüğüyle sona eren maçta altın sete geçildi.

Çekişmeli geçen altın seti de 15-12 kazanan VakıfBank, adını finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi'nde 9. kez finalde

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde 9. kez finalde mücadele edecek.

Sarı-siyahlı takım, daha önce 8 kez final oynadığı Şampiyonlar Ligi'nde 5 kez kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2011, 2013, 2017, 2018 ve 2022 yılında şampiyonluğa ulaşan VakıfBank, organizasyonda 2001 yılından itibaren uygulanmaya başlanan yeni formatta en fazla şampiyon olan takım unvanına sahip.

Sarı-siyahlı takım, daha önce 3 kez de şampiyonluğu finalde kaybetti.

Finalde Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaşacak

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde Eczacıbaşı Dynavit ile karşı karşıya gelecek.

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonda şampiyonunun belirleneceği Süper Final maçı, 20 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Torino kentinde yapılacak.

Kupa 8. kez Türkiye'ye gelecek

CEV Şampiyonlar Ligi'nde 8. kez bir Türk takımı şampiyonluk kupasının sahibi olacak.

Organizasyonda daha önce VakıfBank 5, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe ise birer kez şampiyonluk yaşadı.

Fenerbahçeli taraftarlar yönetimi istifaya çağırdı

Karşılaşmanın sonunda Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp yönetimini istifaya davet etti.

Tribünde bir grup taraftar, "Yönetim istifa" diye tezahürat yaptı.

Fenerbahçe Opet: 0 - VakıfBank: 3

Salon: Burhan Felek Vestel

Hakemler: Paul Catalin Szabo-Alexi (Romanya), Nurper Özbar (Türkiye)

Fenerbahçe Opet: Carneiro, Fedorovtseva, Vuchkova, Vargas, Ana Cristina, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Lazareva, Buse Ünal, Meliha Diken, Cansu Çetin, Aslı Kalaç)

VakıfBank: Ogbogu, Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Egonu, Bajema (Ayça Aykaç, Derya Cebecioğlu, Daalderop)

Setler: 22-25, 14-25, 22-25

Altın set: 12-15

Süre: 92 dakika (25, 22, 25, 20)