Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, "Oyunun başı itibarıyla bence iyi başladığımız, devamında da oyunun bize döneceği anlarda çok basit bir bireysel hata yaptık. Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi var, bizden daha kaliteli oyunculara sahipler. Attıkları ilk şut gol oldu. Ondan sonra oyuna dönmeye çalıştık, iyi işlerimiz de vardı. Ondan sonra 10 kişi kaldık. Beşiktaş'a karşı 10 kişi kalmak kolay değil. İki gün önce zorlu hava ve saha şartlarından buraya geldik. Beklentim bizim için çok önemli hedef olan çarşamba gününe bunun yansımaması. Oyuncularım elinden geldiğince mücadele ettiler. 11'e 11 olsa bekli başka bir maç olabilirdi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Belözoğlu, Adnan Januzaj'ın gördüğü kırmızı kart hakkında ise, "Mete Kalkavan üzerinde değerlendirme yapmak istemiyorum, oyunun içinde kalmak istiyorum. Kırmızı kart pozisyonu, verilebilir de verilmeyebilir de. Kaydıktan sonra ayağını kaldırıyor, başka açıdan baktığınızda mecbur kalıyor gibi... 10 kişi kalmasaydık, ilk yarıda bu kadar basit gol yemeseydik, maç daha farklı bir senaryayo gidiyor diye hissettim. Oyuncuların bunu anlaması gerekiyor. Başakşehir hedefleri olan bir kulüp, her oyuncunun buraya gelirken bunu hissetmesi gerek. Adnan'ın isteyerek yaptığını düşünmüyorum ama oyunun gidişatı lehimizeydi. Kırmızı kart özelinde çok konuşmak istemiyorum. Arada bir pozisyon." açıklamasında bulundu.

Emre Belözoğlu, "Süper Lig'de play-off oynanması yönünde konuşmalar yapılıyor. Sizin düşünceniz nedir?" sorusuna, "Doğru olduğunu düşünmuyorum." yanıtını verdi.

"Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var"

Emre Belözoğlu, Beşiktaş taraftarının kendisine yönelik küfürlü tezahüratına tepki göstererek şöyle konuştu:

"Kızlarım vardı, ne yazık ki eşim kızlarımı getirdi bu maça. Çocuklarım ne yazık ki 35-40 dakika bana edilen küfürleri dinlediler. 8 yaşında ve 5 yaşında kızlarım var. Beşiktaş taraftarı özünde benim de tanıdığım çok dostum arkadaşım var, bu değerlere sahip. Hele hele daha 1 ay önce ülkenin yüz yıllar sonra yaşadığı en büyük felakatin akabinde 35-40 dakika Emre Belözoğlu'na küfür ediyorsa o nasip işidir, haysiyet de nasip işidir. İnsanlık da nasip işidir. Ne insanlıktan ne de haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum. Ondan dolayı hanımdan kızlarımı götürmesini istedim. Bir tane annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış, eşim var benden önce kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var. Çok gündeme getiriyorlar ya. Önce dönüp kendilerine baksınlar. Ben bundan fazlasıyla nasiplendiğimi düşünüyorum. Anneme rahatça küfür eden herkes evlerine gittiklerinde de annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum, benim adıma. Çünkü anneler en değerli varlıktır."