THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, Barcelona'yı 96-86 mağlup etti.

Ergin Ataman, Barcelona'nın Litvanyalı başantrenörü Sarunas Jasikevicius'a, maç sonunda yardımcılarına söylediği sözler nedeniyle tepki gösterdi.

Jasikevicius'un yaptığı açıklamada, "Larkin'in oynayıp oynamayacağını sormak için Ergin Ataman'ı arayacağım." diye açıklama yaptığını belirten Ataman, şu ifadeleri kullandı:

"Saras dün akşam aramadı ama bu akşam bir özür telefonu bekliyorum. Maçtan sonra kendisiyle tokalaştıktan sonra yardımcı antrenörlerimin üzerine yürüyüp, 'antrenmanlarımızı çok iyi kameraya çekmişsiniz.' diye çok ağır bir ithamda bulunmuş. Bu çok ağır bir itham. Saras benim iyi arkadaşım. Avrupa Ligi Antrenörler Derneğinde de birlikte çalışıyoruz. Saras'ı bunu ispatlamaya davet ediyorum. Biz, burada bir tek gün daha böyle bir şeye tenezzül etmedik, etmeyiz. Saras bunu ispat ederse bu takımın başantrenörlüğünden istifa edeceğim. İspat edemiyorsan, maçtan sonra üzerine yürüdüğün için ya yardımcı antrenörlerimden özür dileyeceksin ya da Avrupa Ligi Antrenörler Derneğinden istifa edeceksin. Saras'a bir mesaj olsun. Hep o mesaj veriyor. Kendisine hiç yakıştıramadım."

Ergin Ataman, Shane Larkin'in hazırlık ve tedavi sürecinin devam ettiğini ve bu oyuncuyu, 2 hafta sonra İstanbul'da yapacakları Olympiakos maçına yetiştirmek istediklerini dile getirdi.