Basketbol Bkt Eurocup'ta yarı final heyecanı yaşanıyor. Yarı final etabının ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş Emlakjet, Fransız ekibi Bourg ile deplasmanda karşılayacak.

Temsilcimiz normal sezonda A Grubu'nu 6'ıncı sırada tamamladı ve sekizli finalde son şampiyon Gran Canaria ile eşleşti. Deplasmanda Gran Canaria'yı 80-78 yenen Beşiktaş Emlakjet çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek final aşamasında ise Hapoel Tel Aviv ile eşleşen Alimpiyevic'in öğrencileri, bu maçı da 94-89 kazanarak yarı finale çıktı.

Bourg ise normal sezonda B Grubu'nu lideri olarak tamamladı. Elemelere direkt çeyrek final aşamasından başlayan Fransız ekip, Prometey'i 95-82 yenerek yarı finale adını yazdırdı. 

Bourg- Beşiktaş Emlakjet yarı final birinci maçı 26 Mart salı günü saat 21'de başlayacak.

Diğer yarı final karşılaşmasında ise Fransız temsilcisi Paris Basketbol, İngiliz ekibi London Lions'ı ağırlayacak. Paris Basketbol normal sezonda A Grubu'nu 1 mağlubiyetle lider olarak bitirmişti.

Fransız ekibi, çeyrek finalde Joventut Badalona'yı 86 - 70 yenerek adını yarı finale yazdırdı. London Lions ise normal sezonda A Grubu'nu 3'üncü sırada tamamlamıştı.

İngiliz ekibi, Sekizli finalde temsilcimiz Türk Telekom'u 100-77, çeyrek finalde ise Cluj'u 91-79 mağlup etti. Normal sezondaki iki karşılaşmayı da Paris Basketbol kazanmıştı.

Paris Basketbol-London Lions yarı final birinci maçı 26 Mart salı günü 22.45'te başlayacak.

İki galibiyete ulaşacak takımların finale çıkacağı maçlar TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanacak.