2022 Dünya Kupası'nda Süper Lig'i başarıyla temsil eden oyuncuların başında Romain Saiss'e geliyor. Beşiktaş forması giyen tecrübeli stoper Fas'ın tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesine büyük katkı verdi.

32 yaşındaki futbolcunun Portekiz'le oynadıkları çeyrek final maçında sakatlanması üzüntü yarattı. Başarılı oyuncu, adalesinde yırtık belirlenmesi halinde yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacak.

Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda Romain Saiss,  Dünya Kupası'nda çarşamda günü Fransa ile oynayacakları yarı final maçında forma giyemeyecek. Tecrübeli savunma oyuncusu bunun yanı sıra Beşiktaş'ın Süper Lig'de Gaziantep Futbol Kulübü, Adana Demirspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını da kaçıracak.

Bu arada Saiss sakatlandığı Portekiz maçından sonra "Yapılacak testlerden sonra durumumu değerlendireceğiz. Portekiz'e karşı neredeyse 55 dakika tek bacakla oynadım; ancak yarı finalde Fransa maçında sahada olmak için her şeyi yapacağım'' diye konuştu.

Başarılı futbolcu, 2022 Dünya Kupası'nda Fas'ın 5 maçında da sahaya ilk 11'de çıkarken, 2-0 kazandıkları Belçika karşılaşmasında takımının ilk golünü attı.

Romain Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas, 5 maçta yediği 1 golle savunma performansıyla da dikkat çekti