Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak müsabakayı Atilla Karaoğlan yönetecek.

Ligde son olarak VavaCars Fatih Karagümrük'ü deplasmanda mağlup eden sarı-lacivertliler, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 6'ya indirmişti. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 57 puanla 2. sırada giriyor. Sarı-lacivertli ekip, rakibini yenerek şampiyonluk yarışına kayıpsız devam etmek istiyor.

Geçen hafta İstanbulspor'u yenerek nefes alan MKE Ankaragücü, 28 puanla haftaya 14. sırada girdi. Tolunay Kafkas ile çıkış yakalayan başkent ekibi, İstanbul'dan puan ve puanlarla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe'de 6 eksik, 7 isim sınırda

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü karşısında 6 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Ferdi Kadıoğlu'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique ve Joshua King müsabakada forma giyemeyecek.

Bu isimlerin yanı sıra henüz hazır olmayan Luan Peres, Michy Batshuayi ve Jayden Oosterwolde'nin de oynaması beklenmiyor.

Fenerbahçe'de 7 oyuncu ise sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Sarı-lacivertlilerde Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Bright Osayi-Samuel, Miha Zajc, Emre Mor, Willian Arao ve Enner Valencia, Ankaragücü maçında kart görmeleri durumunda Medipol Başakşehir karşısında takımı yalnız bırakacak.