Ülker Stadı'nda oynanan ve saat 19.00'da başlayan müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetiyor.

Ev sahibi Fenerbahçe, 13. dakikada Enner Valencia'nın penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçti. 

22. dakikada Arabam.com Konyaspor'da Mame Diouf, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Sarı-lacivertlilerde 45+5'te bir kez daha sahneye çıkan Valencia, zor pozisyonda akrobatik bir dokunuşla attığı farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Fenerbahçe Joshua King'in golü ile 62. dakikada skoru 3-0 yaptı.

89. dakikada Fenerbahçe, Attila Szalai'nin attığı gol ile farkı 4'e çıkardı: 4-0

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 48'e çkaran sarı-lacivertli ekip, zirve takibine devam etti.

 Arabam.com Konyaspor topladığı 27 puanla 8. sırada bulunuyor. Ligde oynadığı son 13 karşılaşmada 1 kez galip gelen yeşil-beyazlılar, yeniden çıkışa geçmek istiyor.

İlhan Palut sonrası takımın başına getirilen Sırp teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile çıtığı 4. maçta da puan alamayan  ve kötü gidişini sürdüren Arabam.com Konyaspor ise 27 puanda kaldı.

Fenerbahçe'de Arabam.com Konyaspor maçında teknik direktör Jorge Jesus, kulübedeki yerini alamadı. Sarı-lacivertlilerde takımın başında yedek kulübesinde yardımcı antrenör Joao de Deus görev yaptı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

GOL: 11. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Lincoln Henrique'nin sıfırdan ortasında Endri Çekiçi'nin topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. 13'üncü dakikada Valencia'nın kullandığı penaltıda kalecinin müdahale ettiği top önce sol direğe daha sonra da kaleye paralel giderek sağ direğe çarptı ve ağlarla buluştu: 1-0.

GOL: 45+5. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağdan Rossi'nin ortasında altıpasın solundan Valencia, zor bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

AYRINTILAR GELİYOR...