Liverpool kentinde gerçekleştirilen organizasyonda milli cimnastikçiler Ferhat Arıcan, Adem Asil, Ahmet Önder, Yunus Emre Gündoğdu ve Mehmet Ayberk Koşak, genel tasnif elemelerinde serilerini sundu.

Paralel barda 15.200 alan Ferhat Arıcan ile halka aletinden 14.666 elde eden Adem Asil, bireysel alet finallerine adını yazdırdı. Adem ayrıca 14.333 puanla atlama aletinde birinci yedek finalist oldu.

Genel tasnif elemelerinde 242.828 puan elde eden Artistik Cimnastik Erkek Takımı, 11. oldu. İlk 8'e giremeyen milli takım genel tasnif finallerine katılma başarısı gösteremedi.

Bireysel alet finalleri 5-6 Kasım tarihlerinde yapılacak.

- Milli takım başantrenörü Göktekin: "Bugün takım gününde değildi"

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Göktekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, milli takımın genel tasnif elemelerinde yarıştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtemelen yarışı ilk 12'de bitireceğiz. Hedefimiz ilk sekizdi. Bu sekizin içerisine girecek hatta final oynayacak gücümüz vardı. Bugün takım gününde değildi. Bireysel hatalar fazla oldu. Ferhat Arıcan ve Adem Asil'in finalleri var. O finallerde madalyalar bekliyoruz. Bir önceki yarışmalara baktığımızda üstüne koyduk, daha iyi bir sıralamaya girdik ancak bizim hedefimiz burada takım finali oynamaktı. Motivasyon biraz düştü ama bu takım çok güzel işler başaracak. İnşallah seneye yapılacak yarışmalarda olimpiyat kotasını takım olarak alacağız ve hep beraber ilklere şahit olacağız.

- Ferhat Arıcan: "Paralel bar aletinde iyi bir performans sergiledim"

Milli cimnastikçilerden Ferhat Arıcan ise mücadelelerinden dolayı takım arkadaşlarını tebrik ederek, "Bireysel olarak paralel bar aletinde iyi bir performans sergiledim. Şu anda final pozisyonundayım. Adem Asil de halkada finalde. İnşallah Ademle madalya almak için elimizden gelen her şeyi vereceğiz. İnşallah buradan madalyalar alarak dönmek istiyoruz." diye konuştu.

- Adem Asil: "Finallerde daha iyi olacağıma inanıyorum"

Milli cimnastikçi Adem Asil de bireysel performansını değerlendirerek, "Serilerimin yarısı iyi yarısı kötü geçti. Bu spor, her zaman çok iyi olmayabilirsin. Bir gün iyi, bir gün kötüsün. Yapabildiğim kadar yaptım. Bir alet finaline kalmayı başardım. Finallerde daha iyi olacağıma inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

trtspor