Türkiye, bu sonuçla organizasyondaki 3. şampiyonluğunu elde etti.

Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazanmıştı.

FIVB Challenger Kupası'nda şampiyon olan ülke, 2024 FIVB Milletler Ligi (VNL) biletini alacak.

Salon: SC Visnjik - Dvorana Kresimir Cosic

Hakemler:Ksenija Jurkovic (Hırvatistan), Aleksandar Vinaliev (Bulgaristan)

Türkiye:Burutay, Faik Samet, Adis, Efe, Bedirhan, Arslan, Volkan (L), Berkay (L) (Kaan, Arda, Mirza, Mert Matiç, Yiğit)

Ukrayna: Kovalov, Teryomenko, Shchytkov, Plotnytskyi, Semeniuk, Tupchii, Kanaiev (L) (Poluian, Kisiliuk, Shchurov, Synytsia)

Setler: 14-25, 25-22, 26-24, 22-25, 15-6

Süre: 146 dakika (24,29,36,43,14)

 

Bakan Bak'tan A Milli Erkek Voleybol Takımı'na tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna'yı yenerek şampiyon olan A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı tebrik etti.

"Hırvatistan'ın Zadar kentinde düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan A Milli Erkek Voleybol Takımı'mızı kutluyorum. Filenin Efeleri'nin kazandığı şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, A Milli Erkek Voleybol Takımı'mızın başarılarının devamını diliyorum."

TFF'den A Milli Erkek Voleybol Takımı'na tebrik mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2023 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon olan A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı kutladı.

"Milli takımlar düzeyinde Avrupa erkek voleybolunun en prestijli turnuvalarından birini 2019 ve 2021 senelerinin ardından toplamda üçüncü kez zirvede tamamlayarak ülkemize yaşattığı bu büyük gurur için 'Filenin Efeleri'ne teşekkür eder, katılmaya hak kazandıkları Challenger Cup'ta da üstün başarılarının devamını dileriz."