A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2025 Voleybol Milletler Ligi (VNL)'nin ikinci haftasında 18-22 Haziran 2025 tarihlerinde İstanbul'da sahne alıyor.
İlk haftayı 4'te 4 yaparak tamamlayan Filenin Sultanları, ikinci haftada Sinan Erdem Spor Salonu'nda Dominik Cumhuriyeti, Kanada, Güney Kore ve Belçika ile mücadele edecek.
TRT ekranlarında sahne alan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Milletler Ligi ikinci hafta kadrosu da duyuruldu.
Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik
İstanbul etabı için Çin'de forma giymeyen Melissa Vargas, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Cansu Özbay ve Gizem Örge, 14 kişilik listede yer aldı.
Pekin kadrosunda bulunan Alexia Carutasu, Dilay Özdemir, Eylül Akarçeşme Yatgın, Ayçin Akyol ve Ayşe Çürük başantrenör Daniele Santarelli tarafından tercih edilmedi. Derya Cebecioğlu da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.
Filenin Sultanları, 14 yıl sonra İstanbul'da boy gösterecek.
Mücadeleler TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.
Millilerimizin ikinci hafta kadrosu ve maç programı şu şekilde:
Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
Pasör Çaprazı: Melissa Vargas
Smaçörler: Hande Baladın, Yaprak Erkek, Meliha Diken, Saliha Şahin, Ayşe Çürük
Orta Oyuncular: Aslı Kalaç, Zehra Güneş, Deniz Uyanık, Berka Buse Özden
Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge
Rezerv Oyuncular: Dilay Özdemir, Ayşe Çürük, Ayçin Akyol, Eylül Akarçeşme Yatgın
18 Haziran
19.30 Dominik Cumhuriyeti-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
19 Haziran
19.30 Kanada-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
21 Haziran
19.30 Güney Kore-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
22 Haziran
19.30 Türkiye-Brezilya (TRT Spor)