Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Zalgirio Arena'da oynanan karşılaşmaya Barcelona, Nico Laprovittola, Tomas Satoransky, Alex Abrines, Nikola Mirotic ve Sertaç Şanlı ilk 5'iyle başladı. Real Madrid'in ilk 5'i ise Nigel Williams-Goss, Adam Hanga, Dzanan Musa, Eli NDiaye ve Walter Tavares'ten oluştu.

Karşılaşmaya Tavares'i pota altında etkili kullanarak başlayan Real Madrid, ilk 4 dakikayı 10-3 önde geçti. Kenardan gelen Kalinic'in üç sayılık isabetleriyle dengeyi bulan Barcelona, Abrines'in ilk periyodun bitime 2.53 kala gelen üç sayılık isabetiyle farkı 4'e çıkardı: 15-11. Kalan bölümde Madrid ekibi Tavares ile sayılar üretince ilk periyot 18-18 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci periyoda savunmada etkili bir giriş yapan Barcelona, kenardan gelen iki oyuncusu Kuric ve Jokubaitis'in sayılarıyla bitime 6.13 kala skoru 27-22'ye getirdi. Kısa oyuncularından sayılar bulmaya devam eden Barcelona, periyodun son 2 dakikasına 7 sayı farkla önde girdi: 36-29. Madrid ekibi, periyodun bitimine 3 saniye kala Llull'den bulduğu 3 sayılık isabetle farkı 6'ya indirdi ve ilk yarıyı Barcelona, 42-36 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda Hezonja'nın üç sayılık isabetiyle başlayan Real Madrid, Abrines ve Laprovittola'nın sayılarına engel olamayınca periyodun son 7 dakikasına 8 farklı geride girdi: 47-39. Bu dakikanın ardından kontrolü tamamen eline alan Madrid ekibi, pota altında Tavares'i etkili kullanarak farkı eritmeyi başardı. 3 dakikadan kısa bir sürede 10-0'lık seri yakalayan Madrid ekibi, 4.07 kala Musa'nın smacıyla öne geçti: 47-49. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Real Madrid, son periyoda 58-55 önde girdi.

Son periyoda iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Periyodun ilk 4 dakikasında sadece Laprovittola'nın üç sayılık isabeti gelince kalan 6 dakikalık bölüme 58-58 eşitlikle girildi. Kalan bölümde Rodriguez'in hücumda devreye girmesiyle oyunun kontrolünü eline alan Madrid, son 3 dakikaya 69-61 önde girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Real Madrid, parkeden 78-66 galip ayrılarak finale yükseldi.

Turkish Airlines EuroLeague'de Olympiacos ile Real Madrid arasındaki final karşılaşması, 21 Mayıs Pazar günü oynanacak. Bu karşılaşmanın öncesinde ise Monaco ile Barcelona, 3'üncülük mücadelesi verecek.