Formula 1'de şampiyonluk yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Verstappen yarışı lider tamamladı ve ilk şampiyonluğunu elde etti.

 

LİDERLİĞİ HAMILTON ALDI

 

Yarışın başlangıcında Hamilton liderliği ele geçirdi. Daha sonrasında Max Verstappen geç frenle Lewis Hamilton'un önüne geçti. Ancak Hamilton pist dışından önde kaldı.

 

PEREZ HAMILTON'A ZAMAN KAYBETTİRDİ

 

Yapılan pitlerin ardından Lewis Hamilton, Max Verstappen'in 6 saniye önünde piste döndü. Yarışın geçici liderliği Sergio Perez'de. Perez Hamilton ile inanılmaz bir mücadeleye girişti. Hamilton Meksikalı pilotu geçmesine rağmen oldukça zaman kaybetti.

 

HAMILTON PİTE GİRMEDİ

 

Max Verstappen sanal güvenlik aracının girmesiyle pit stop yaptı. Mercedes takımı pite girmemeyi tercih etti. Hamilton: "Beni pistte bırakmanız risk değil miydi?" dedi.

 

SON 5 TUR KALA KAZA OLDU, GÜVENLİK ARACI GİRDİ

 

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi'de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı.

 

İNCELEME YAPILMADI

 

Verstappen ile Hamilton temas etti ve Hamilton pist dışına taştı. FIA, incelemesinde Verstappen'in Hamilton'ı pistin dışına doğru ittiği için ekstra incelemeye ihtiyaç duyulmadığına karar verdi.

Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'u geçerek liderliğe yükseldi. Nefes kesen mücadelede kazanan Max Verstappen ilk şampiyonluğuna ulaştı.

 

Grid dizilimi şu şekildeydi:

 

1-Verstappen 

 

2-Hamilton 

 

3-Norris

 

4-Perez

 

5-Sainz

 

6-Bottas

 

7-Leclerc

 

8-Tsunoda

 

9-Ocon

 

10-Ricciardio

 

11-Alonso

 

12-Gasly

 

13-Stroll

 

14-Giovinazzi

 

15-Vettel

 

16-Latifi

 

17-Russel

 

18-Raikkonen

 

19-Schumacher