9 Ekim 2012 tarih ve 28436 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre; Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenmekteydi.


Bakanlar Kurulu kararı "2 öğretim yılı geçerlidir" şeklinde çıktığından MEB bu ödemeyi kesti ve bu konuda bir de yazı yayımladı.


Bakanların belki de bihaber oldukları bu konuda MEB ve özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışma yapması mağduriyetleri bir nebze giderecek ve öğretmenlerden gelen;


"Geçici maddenin süresinin bitmesinden dolayı ne yazık ki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerinin spor müsabakalarına gittiğinde ek dersleri kesiliyor. Adeta çalışan öğretmene siz çalışmayın oturun oturduğunuz yerde deniliyor."


Şeklindeki haklı serzenişleri sona erecektir.


2011 yılında çıkartılan KHK lar ile gerek MEB gerekse Gençlik ve Spor Bakanlıklarının teşkilat kanunları değiştirilmiştir. Bu değişiklikle beraber MEB Beden Eğitimi ve Izcilik Dairesi Başkanlığı da kapatılmış ve okullar, ilçeler ve iller arası spor müsabakaları ile Müzik, Bando yarışmaları da neredeyse sona ermiş en azından MEB bünyesinden çıkarılmıştır. Bu durumu bir nebze düzeltmek için çıkarılan Bakanlar Kurulunun yürürlüğünün sona ermesi ile beraber yerine hiçbirşey konulmadığından sorunlar çıkmaktadır.


Maksut Balmuk


Bakanlar kurulu kararı şu şekilde:


Karar Sayısı : 2012/3773


"GEÇİCİ MADDE 5- (1) Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 (üç) saat ek ders görevi yapmış sayılırlarve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurum tarafından ödenir. Alınacak onayda görevlendirilen personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti, görev süresi ve diğer hususlar belirtilir.

(2) Birinci fıkra hükmü bu Karar ın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihi takip eden iki öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere uygulanır ve bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele aynı günlerde asıl görevi için öngörülen ek ders ücreti ayrıca ödenmez."

Memurlar.net