Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Yusuf Fehmi Genç, silkmede 182 kiloluk kaldırışıyla altın madalyaya uzandı.

Koparmada 140 ve toplamda 322 kiloyla yarışmayı tamamlayan 20 yaşındaki sporcu, bu başarısıyla Türkiye'ye organizasyonda erkeklerde 7 yıl sonra ilk kez altın madalya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şampiyonanın ardından memleketi Ordu'ya gelen Yusuf, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ünye ilçesindeki bir spor salonunda antrenman yapan Yusuf Fehmi Genç, yaklaşık 8 yıldır ilgilendiği haltere Ordu'daki antrenörü sayesinde başladığını söyledi.

Bu zamana kadar yurt içi ve yurt dışındaki birçok organizasyonda derece elde ettiğini belirten genç sporcu, bu şampiyonalarda çok sayıda madalya kazanma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Son katıldığı Dünya Halter Şampiyonası'nda ülkesine 7 yıl sonra erkeklerde altın madalya kazandırdığına işaret eden Yusuf, bunun kendisi için çok ayrı mutluluk ve gurur kaynağı olduğunun altını çizdi.

Milli halterci, 67 kiloda son kez yarışmaya katıldığını belirterek, bundan sonraki yarışmalarda 73 kiloda yarışacağını, bunun için de kilo alması gerektiğini aktardı.

Halterle keyif alarak ilgilendiğini dile getiren başarılı sporcu, "Keyif alamazsanız zaten bu sporda başarılı olmanız zor. Ben halteri isteyerek yapıyorum. Ayrıca bu spor sayesinde birçok ülkeyi de görme fırsatım oldu." dedi.

Yusuf Fehmi Genç, önünde 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu ifade ederek, bu organizasyona gidebilmek için gelecek aylarda yapılacak bazı şampiyonalara katılarak kota almaya çalışacağını vurguladı.