Eryaman Stadı'nda oynanan müsabaka TRT SPOR'dan canlı yayınlandı. 6 gole sahne olan mücadeleden ev sahibi Gençlerbirliği 5-1 galip ayrıldı.

Başkent ekibine galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Uğur Akdemir, 34. dakikada Gabriel Torje, 41. dakikada Mete Kaan Demir, 72. dakikada Sami Gökhan Altıparmak ve 88. dakikada Barış Alıcı kaydetti. Konuk Dyorex Boluspor'un müsabakadaki tek golünü ise 87. dakikada Safa Kınalı'dan geldi.

17 haftalık aradan sonra galip gelen Gençlerbirliği, puanını 10 çıkardı. Ligin son sırasında yer alan başkent ekibi bu galibiyetle kötü gidişe "dur" dedi ve kümede kalma umutlarını tazeledi.

Play-off hattında yer alan Boluspor ise 33 puanda kaldı.

İlginç tesadüf

Mücadele ilginç bir tesadüfe de sahne oldu. Ligde bu sezon ikinci kez galibiyet sevinci yaşayan Gençlerbirliği, bundan önceki son galibiyetini de Boluspor'dan almıştı.

Dalcı ile ilk galibiyet

Öte yandan Gençlerbirliği, 14. haftada göreve başlayan teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde de ilk galibiyetini aldı. Dalcı ile kırmızı-siyahlı takım daha önce çıktığı 7 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılmıştı.

Stat: Eryaman

Hakemler: İlker Yasin Avcı, Kemal Elmas, Samet Özkul

Gençlerbirliği: Nurullah Aslan, Rharsalla, Alperen Babacan, Uğur Akdemir, Fontaine, Erkan Eyibil (Dk. 69 Özgür Çek), Tiago Rodrigues (Dk. 80 Özkan Yiğiter), Mete Kaan Demir, Enes Keskin (D. 85 Hayrullah Erkip), Torje (Dk. 69 Sami Gökhan Altıparmak), Ayovi (Dk. 69 Barış Alıcı)

Dyorex Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Mehmet Zahit Çınar (Dk. 46 Ngandu), Oulare, Posmac, Bülent Cevahir, Eray Ataseven, Hakan Bilgiç, Bregu (Dk. 71 Alex Souza), Safa Kınalı, Melih Okutan (Dk. 46 Gökhan Alsan), Ibrahima Balde (Dk. 46 Ndlovu)

Goller: Dk. 32 Uğur Akdemir, Dk. 35 Torje, Dk. 43 Mete Kaan Demir, Dk. 73 Sami Gökhan Altıparmak, Dk. 88 Barış Alıcı (Gençlerbirliği), Dk. 87 Safa Kınalı (Dyorex Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 52 Posmac, Dk. 90+5 Oulare (Dyorex Boluspor), Dk. 86 Barış Alıcı, Dk. 90+5 Sami Gökhan Altıparmak (Gençlerbirliği)