Galatasaray, bu sezonki kadrosunu genel hatlarıyla oluşturdu. Sarı-kırmızılılar, yaz döneminde birçok önemli futbolcuyu transfer etti.

Yönetim, artık yabancı oyuncu takviyesi yapmayacak. Sarı kırmızılıların birkaç genç ve yerli oyuncu hamlesiyle transferi tamamlaması bekleniyor.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olması nedeniyle kulübün maaş bütçesi de yükseldi. Kadroya yeni katılan oyuncuların aldığı ücretlerin ortalamanın üzerinde olması nedeniyle yönetim harekete geçti.

Takım içi dengeleri korumak isteyen sarı kırmızılı ekibin, birkaç oyuncunun maaşında iyileştirme yapacağı öğrenildi.

Galatasaray, Avrupa kulüplerinin talip olduğu Victor Nelsson ve Sacha Boey'i takımda tutmayı başardı. Yönetim, bu nedenle iki oyuncuya da zam yapma kararı aldı.

Yıllık 1 milyon avro kazanan Nelsson'un maaşının 2 milyon avro seviyesine yükseltilmesi bekleniyor. Sacha Boey'un ise yaklaşık 500 bin avroluk kazancı, 3 kat artırılarak 1 buçuk milyon avroya çıkarılacak.

Yönetim, geçen sezon kaptanlık görevi verilen Kerem Aktürkoğlu için de bir artış planlıyor. Yılda 1 milyon 100 bin avro kazanan 24 yaşındaki futbolcunun maaşının da yükseltilmesi bekleniyor.