Adeta gol makinası gibi çalışan Erling Haaland, Devler Ligi'nde tarih yazdı. Manchester City'nin Almanya'nın Leipzig takımını ağırladığı UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında 63 dakika oyunda kalan Norveçli santrfor, 1'i penaltıdan olmak üzere fileleri tam 5 kez sarstı.

Devler Ligi'nde bu sezon 10, toplamda ise 33 gole ulaşan Haaland, 30 gol barajını en genç yaşta (22 yaş 236 gün) ve en hızlı (25 maçta) yakalayan/aşan futbolcu oldu.

Kupa 1'de 30 gole en hızlı ulaşma rekorunu daha önce Hollandalı eski futbolcu Ruud Van Nistelrooy, 34 maçla elinde bulunduruyordu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30 gole en genç yaşta ulaşma rekoru ise Fransız yıldız futbolcu Kylian Mbappe'ye (22 yaş 352 gün) aitti.

Devler Ligi'nde 1 maçta 5 gol atan 3. isim oldu

Haaland, tek bir Şampiyonlar Ligi maçında "5 gol atan futbolcu rekoru"nu da egale etti. Norveçli genç golcü, Devler Ligi'nde Arjantinli Lionel Messi ve Brezilyalı forvet Luiz Adriano'nun ardından tek maçta 5 gol atma başarısı gösteren 3. futbolcu oldu.

Norveçli santrfor ayrıca Manchester City tarihinde bir sezonda en çok gol atan (36 maçta 39 gol) futbolcu oldu.

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçını 7-0 kazanan Manchester City, adını çeyrek finale yazdırdı. İki ekip arasında Almanya'da oynanan ilk müsabaka 1-1'lik eşitlikle tamamlanmıştı.