Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya TRT SPOR'un Instagram hesabında Mehmet Sevinç'in sorularını yanıtladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin erteleme kararının alınmasında çok direndiğini söyleyen Yerlikaya, erteleme kararının doğru bir karar olduğunu ve insan sağlığının her şeyden önde geldiğini dile getirdi.

Hamza Yerlikaya, ''Ligler ne zaman başlayacak'' sorusuna, ''UEFA'nın tüm dünyada öngördüğü gibi bizde de Haziran'da başlar, Temmuz gibi de ligler biter. Koronavirüs devam ederse Haziran, Temmuz'a aktarılır.'' cevabını verdi. Yerlikaya Türkiye'nin şu an acil problemi koronavirüsten kurtulmak. Bu durum kulüpler içinde bir fırsat, önlerine şapkalarını koyup mali durumlarını düşünmek için önemli bir fırsat.'' dedi.

Yerlikaya, amatör şubelerin durumu ile ilgili ''Her kulübün kendine göre amatör branşları var. Amatör şubeleri kapattığımızda mali disiplini sağladığımızda kulüp mali düzlüğe çıkıyor mu? Çıkmıyor. Önce buna bakmamız lazım.'' yorumunu yaptı. 

Formula 1'in yeniden Türkiye'ye gelmesi mümkün mü? sorusuna ''Yükün büyük bir kısmını alıp devletin sırtına yüklemek doğru değil. Bunu ortak bir paydaya bölüştürülmesi lazım. Neden olmasın, geçmişte oldu. Devletle birlikte diğer paydaşlarında taşın altına elini koyması gerekiyor.'' cevabını verdi.

Kaynak: TRT SPOR