Uzun süredir Philadelphia 76ers‘tan ayrılmak isteyen James Harden’ın yeni adresi belli oldu. Tecrübeli oyuncu, Los Angeles Clippers‘ın yolunu tuttu.

Yapılan anlaşmaya göre Clippers, James Harden’ın yanı sıra Filip Petrusev ve PJ Tucker’ı kadrosuna katacak.

Los Angeles ekibi böylece; Kawhi Leonard, Paul George gibi iki all star ismin yanına üçüncüsünü ekledi.

Sixers ise James Harden’a karşılık olarak Marcus Morris, Nicolas Batum, Robert Covington, KJ Martin, birden fazla draft hakkı elde etti.

Sixers‘taki artı bir yıllık oyuncu opsiyonunu ‘takaslanması’ şartıyla kullanan James Harden, yaz döneminde takımdan ayrılmasına izin verilmeyince kulüp Genel Menajeri Daryl Morey’i yalancılıkla suçlamıştı.

Harden, 2 Ekim Pazartesi günü düzenlenen Sixers‘ın medya gününde de yer almazken takımla bir süredir idmanlara da çıkmıyordu.

2021-22 sezonunun ortasında Brooklyn Nets‘ten takasını isteyen Harden, son 1,5 sezondur Philadelphia formasını terletiyordu.

Geçtiğimiz sezon ligi asist kralı olarak tamamlayan 33 yaşındaki oyuncu, maç başına 21 sayı ortalamasıyla Doğu Konferansı ekibinin en skorer ikinci oyuncusu olmuştu.

Clippers, Harden'ın Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Brooklyn Nets ve Sixers'tan sonra 15 yıllık kariyerindeki beşinci takımı oldu.