Hücumun aşamaları 4 kısımdan oluşur.

 1. Basit Hızlı Hücum: Basit hızlı hücum genelde ön savunma oyuncusu ya da kanat savunma oyuncuları tarafından gerçekleştirilir. Savunmada topun kazanılmasıyla ön savunma oyuncusu ve kanat savunma oyuncuları hızlı bir şekilde hücuma çıkar. Topa sahip olan kaleci ya da diğer savunma oyuncularından birinin topu hücuma çıkan bu oyunculara kazandırmasıyla gol atma şansını yakalamaya dayalı aşamadır.

2. Gelişmiş Hızlı Hücum: Basit hızlı hücuma çıkan kanat oyuncularının desteklenmesi amacıyla oyun kurucu pozisyonundaki oyuncular da hücuma katılır. Hücuma katılan bu oyuncuların kanat oyuncularıyla paslaşmaları sonucu oyun kurucu oyuncuların kaleye şut atması ya da kale sahası çizgisine yakın bir oyuncuya pas vermesi sağlanarak kale atışı yapması sağlanır.

 3. Organize Olmak: Basit hızlı hücum ya da gelişmiş hızlı hücum imkânı kalmadığında hücum oyuncularının hücumdaki yerlerine yerleşerek pozisyon oyunu oynamalarını sağlayan aşamadır.

4. Bir Sistem İçinde Hücumu Sonlandırma: Yerleşmiş savunmaya karşı uygulanır. Grup taktiğinde kullanılan taktiklerin belli bir düzen içinde kullanması sonucu gole ulaşmak amaçlanır. Hücum oyuncularının pozisyonları, koşu yolları ve topun hareket yönü önceden bellidir.

 Hücum Kombinasyonlarında Dikkat Edilecek Hususlar

 • Her savunma şekline uygun bir hücum kombinasyonu vardır.

 • Kombinasyonlarda taktiğe katılacak oyuncu sayısı bellidir.

• Kombinasyonlarda taktiğe katılacak oyuncuların görevleri bellidir.

• Kombinasyonlar oluşturulurken ortaya çıkabilecek durumlara karşı alternatif çözümler üretilmelidir.

• Antrenman ve maçlarda kombinasyonlar sık sık tekrarlanmalıdır.

• Oluşturulan kombinasyonun uygulandığı oyun bölgesi değiştirilerek sahanın ters tarafından da uygulanmalıdır.