Hentbolda milli mesai, 2025 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1'inci Turu ile başlayacak.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, eleme turunda İtalya ile iki maç yapacak. 

3-10 Ekim tarihleri arasında Cemal Kütahya Kamp Eğitim Merkezi'nde kamp çalışmaları yapacak olan milliler, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda takım halinde antrenmana başladı.

Kamp çalışmaları kapsamında milliler, 6 Ekim'de Irak ve 9 Ekim'de Tunus milli takımları ile THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu’nda birer hazırlık maçı yapacak.

"Güzel bir oyuncu grubumuz var."

A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, kamp süreci ve hedeflere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İtalya maçları öncesi ilk ön hazırlık devresini gerçekleştirdiklerini belirten A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, "20 kişilik bir oyuncu kadrosuyla İtalya maçının birinci aşamasını burada yapacağımız antrenmanlar ve hazırlık maçlarıyla tamamlayacağız.

Bu ilk aşamanın özellikle oyuncu grubumuzun hazırlık maçlarındaki durumunu baz alarak ikinci aşamada 23 Ekim'de başlayacağımız ön hazırlığı atlatıp ikinci aşama için gösterge oluşturacağını düşünüyoruz.

Güzel bir oyuncu grubumuz var, homojen bir oyuncu grubumuz var. Hedefimiz büyük. 2025 Dünya Şampiyonası'na katılmak en büyük hedefimiz" dedi.

A Milli Takım, İtalya ile ilk maçını 1 Kasım’da Sakarya’da oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 5 Kasım’da İtalya’nın Chieti kentinde yapılacak.