FIFA Dünya Kupası A Grubu üçüncü ve son maçında ev sahibi Katar'ı 2-0 yenen Hollanda, lider olarak son 16 turuna çıktı. Katar ise ilk kez katıldığı dev turnuvaya puansız veda etti.

Hollanda karşılaşmanın ilk yarısını da bu skorla üstün kapattı.

"Portakallar" ikinci yarıya golle başladı. 49. dakikada sağ kanattan gelişen atakta arka direğe açılan topu altıpas önünde Depay kontrol etti. Depay'ın yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Barsham'dan döndü. Boşta kalan topu De Jong ağlarla buluşturdu: 2-0.

Hollanda'nın ikinci golünden sonra oyunda tempo iyice düştü. Avrupa ekibinin 90+2. dakikada Berghuis ile bir şutu da direkten döndü.

Yaptığı paslarla oyunun kontrolünü elinde tutan Hollanda, sahadan rahat bir galibiyetle ayrıldı.

Hollanda bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltti ve A Grubu'nu yenilgisiz lider olarak tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Hollanda son 16 turunda, İngiltere, İran, ABD ve Galler'in yer aldığı B Grubu'nu ikinci bitiren takımla eşleşecek.

Ev sahibi Katar ise üçüncü maçından da yenilgiyle ayrılarak ilk kez mücadele ettiği Dünya Kupası'na puansız veda etti.

Gakpo 3. golünü attı

Hollanda'da Cody Gakpo gollerine Katar karşısında da devam etti. Ekvador ve Senegal maçlarında birer gol atan Gakpo, Katar maçını da boş geçmedi.

 

Hollanda'nın 23 yaşındaki oyuncusu, turnuvadaki üçüncü maçında üçüncü golünü attı. Gakpo, gol krallığı yarışında da Enner Valencia ve Kylian Mbappe'yi yakaladı.

Hollanda kadrosunda yer alan Beşiktaşlı Wout Weghorst ise karşılaşmanın 83. dakikasında Gakpo'nun yerine oyuna dahil oldu.

Al Bayt Stadı'ndaki mücadeleyi 66 bin 784 kişinin izlediği açıklandı.

Stat: Al Bayt

Hakemler: Bakary Gassama (Gambiya), Elvis Noupue (Kamerun), Mahmoud Abouelregal (Mısır)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, De Roon (Dk. 83 Koopmeiners), De Jong (Dk. 86 Taylor), Dumfries, Blind, Gakpo (Dk 83 Weghorst), Klaassen (Dk. 66 Berghuis), Depay (Dk. 66 Janssen)

Katar: Barsham, Miguel, Khoukhi, Hassan, Mohammad (Dk. 85 Khidir), Ahmed, Madibo (Dk. 64 Boudiaf), Alhaydos (Dk. 64 Assadalla), Hatem (Dk. 85 Alaaeldin), Ali (Dk. 64 Muntari), Afif

Goller: Dk. 26 Gakpo, Dk. 49 De Jong (Hollanda)

Sarı kart: Dk. 52 Ake (Hollanda)