Khalifa Stadı'nda oynanan karşılaşma TRT 1, TRT 4K, TRT İZLE ve trtspor.com.tr'den canlı yayınlandı.

Yaklaşık 45 bin taraftarın takip ettiği karşılaşmanın 3. dakikasında ABD önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Pulisic'in ceza sahası içinde karşı karşıya yaptığı vuruşta kaleci Noppert, sol diziyle topa müdahale ederek gole izin vermedi.

10. dakikada Hollanda öne geçti. Kısa paslarla hızlı bir şekilde rakip yarı sahaya geçen "Portakallar"da topu son kontrol eden Dumfries, sağ kanatta yerden ortaladı. Depay'ın ceza sahası içinde bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.


43. dakikada gelişen ABD atağında Weah'ın ceza yayının sağından çıkardığı sert şutta top, kaleci Noppert'ten döndü.

45+1. dakikada "Portakallar", ikinci golü buldu. Ceza sahasının sağından son çizgiye yakın bir noktadan Dumfries'in içeri çevirdiği topa penaltı noktası civarında düzgün bir vuruş yapan Blind, farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Böylece Dumfries mücadeledeki 2. asistini yaptı.


Daley Blind, gol sevincini teknik direktör Louis van Gaal'ın yardımcılığını üstlenen babası Danny Blind ile kutladı.

 

Müsabakanın ilk yarısı Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

61. dakikada Depay'ın ceza yayının gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Turner meşin yuvarlağı kornere çeldi.

ABD, oyuna ikinci yarıda giren ve Süper Lig'de Antalyaspor'un formasını giyen Haji Wright ile 76. dakikada farkı 1'e indirdi. Bu dakikada Christian Pulisic'ın pasıyla topla buluşan Haji Wright, altıpas içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Andries Noppert'in sağından ağlarla buluşturdu: 2-1


Hollanda, mücadelede ilk iki golün pasını veren Denzel Dumfries ile 81. dakikada farkı yeniden 2'ye çıkardı. Portakallar'ın 2. golünü atan Blind'in soldan ortasında, arka direkte Dumfries'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1.


Hollanda, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. ABD ise Katar 2022'ye son 16 turunda veda etti.

Karşılaşmada bir gol ve 2 asiste imza atan Denzel Dumfries, Hollanda'nın çeyrek final bileti almasında başrol üstlendi. 67. dakikada oyuna giren Fraport TAV Antalyaspor'un ABD'li oyuncusu Haji Wright'ın attığı gol ise yeterli olmadı. Portakallar'da forma giyen Beşiktaşlı Wout Weghorst ise uzatma dakikalarında oyuna girdi.

Hollandalı futbolcular, maçın ardından çeyrek finale yükselmenin sevincini tribünlerde yer alan taraftarıyla kutladı.

A Grubu'nda yer alan Hollanda, bu etabı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puanla lider tamamlamıştı. Senegal ve Katar'ı 2-0'lık sonuçlarla geçen "Portakallar", Ekvador ile 1-1 berabere kalmıştı.

ABD ise B Grubu'nu 5 puanla yenilgisiz olarak ikinci sırada tamamlamıştı. Gruba Galler beraberliğiyle başlayan ABD, ikinci maçında da İngiltere ile berabere kalırken, son müsabakasında İran'ı 1-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Hollanda'nın çeyrek finaldeki rakibi Arjantin-Avustralya maçının kazananı olacak.

Stat: Uluslararası Halife

Hakemler: Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake (Dk. 90+3 De Ligt), Dumfries, De Roon (Dk. 46 Bergwijn), De Jong, Blind, Klaassen (Dk. 46 Koopmeiners), Gakpo (Dk. 90+3 Weghorst), Depay (Dk. 83 Simons)

ABD: Turner, Dest (Dk. 75 Yedlin), Zimmerman, Ream, Robinson (Dk. 90+2 Morris), Musah, Adams, McKennie (Dk. 67 Wright), Ferreira (Dk. 46 Reyna), Pulisic, Weah (Dk. 67 Aaronson)

Goller: Dk. 10 Depay, Dk. 45+1 Blind, Dk. 81 Dumfries (Hollanda), Dk. 76 Haji Wright (ABD)

Sarı kartlar: Dk. 60 Koopmeiners, Dk. 87 De Jong (Hollanda)