Son dakika...İstanbul soğuk ve kar yağışlı günlerin etkisinde kalırken bu durumun bir süre daha etkili olacağı açıklandı. Cumartesi (Bugün) günü kar yağışının etkisini biraz daha hissettimesi beklenirken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

'KUVVETLİ KAR BEKLENİYOR'

Günlerdir yapılan uyarıları dikkate alan ve kurallara riayet eden vatandaşlara teşekkürlerini ileten Vali Yerlikaya, "Meteorolojik verilere göre İstanbul’da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen bugün de zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" uyarısını yaptı.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da bugün ve pazar günü de yoğun kar yağışı etkili olacak. Pazartesi günü sıcaklığın biraz yükselmesiyle yağış karla karışık yağmura dönecek. İstanbul'da salı günü yağış beklenmiyor. 19 Mart Cumartesi Hava durumu haritası

YURDUN GENELİ KAR YAĞIŞLI

Cumartesi günü Ege ve Antalya, Muğla çevreleri hariç yurdun büyük bir kısmında kar yağışı etkili olacak. Ankara'da hava sıcaklığı eksi 6 derece olması beklenirken, Bursa, Kocaeli, Trabzon ve diğer illerde de soğuk ve kar hissedilecek.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA

Ülkemiz genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Beklenen kar yağışlarının Marmara'nın doğusu, İstanbul, Karadeniz'in kıyı illeri, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Hakkari ve Van çevreleri ile Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışları sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.