Oosterwolde'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye'nin en büyük camiasına geldim. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü buraya geldikten sonra da görmüş oldum. Taraftar, bu camia için çok büyük bir kuvvet."

"Fiziksel ve mental olarak hazırım. Parma'dan çok daha büyük bir camiaya geldim. Baskı olacak. Fenerbahçe'ye şampiyonluk için yardımcı olmaya geldim"

"Şu anda Fenerbahçe'deyim. Umarım buradaki performansımdan sonar Hollanda Milli Takımı'na çağrılırım."

 "Jorge Jesus'tan çok fazla şey öğreneceğime kuşkum yok. Kendimi göstermek istiyorum. Türkiye'de iyi bir performans ortaya koyacağım. Hayalim Premier Lig'e gitmek ve Hollanda Milli Takımı'nda oynamak."

"Fenerbahçe'de birçok kupa kaldırmak istiyorum."

"Fenerbahçe'de daha önce çok önemli Hollandalı oyuncular oldu ancak onlarla (Van Hooijdonk, Kuyt) hiçbir şekilde görüşmem olmadı."

"Çok hızlı bir savunma oyuncusuyum. Ofansif de bir oyuncuyum aynı zamanda. Asist ve gollerimden bunu görebilirsiniz. İki anlamda da iyiyim."

"14 yaşımdan beri sol bek oynuyorum. Defansif anlamda hızlı ve süratliyim. Beni izlediyseniz, hücumu da sevdiğimi görmüşsünüzdür. İtalya'da defansif yönlerimi güçlendirdim. Hem defans, hem de hücumda iyiyim."

"İlk teklif tarihini hatırlamıyorum. Ocak ayı başından önce olabilir. Bu ilgiyi duyduğumda çok şaşırdım. Fenerbahçe'nin ilgilenmesini beklemiyordum. Çok mutlu oldum ve buraya geldim. Fenerbahçe'de olduğum için çok mutlu oldum."

"Kasımpaşa maçına biraz geç geldik çünkü çok trafik var İstanbul'da. Stadyumda harika bir atmosfer vardı. Bu atmosfere hazırım."

Kasımpaşa maçında seni en çok kimler etkiledi?

 "Adını nasıl telaffuz edeceğimi bilmiyorum, 10 numarayı giyen çocuk (Arda Güler) çok iyiydi. Enner Valencia 4 gol attı. Performansı harikaydı."

"Şampiyonluğu çok istiyorum"

"Galatasaray ile 4 puanlık fark var ama maç maç bakacağız. Her maçı kazanmamız gerekiyor. Şampiyonluğu çok istiyorum. Sonunda şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Sahada iyi olursak, sezon sonu şampiyonuz."